«ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ» από το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά με την υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

 

Το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων  σε συνεργασία με την εταιρεία  Μύλοι Λούλη ΑΕ, υπό την αιγίδα  του Δήμου Πειραιά  και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διοργανώνουμε  ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ  στην πλατείαΚανάρη στο Πασαλιμάνι,  21 - 24  Σεπτεμβρίου 2019, όπου καλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν από κοντά  την τέχνη του Βιοτέχνη Αρτοποιού.

Για τη ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ θα στηθεί ένα πλήρως εξοπλισμένο αρτοποιείο όπου έμπειροι αρτοποιοί θα ζυμώνουν, θα πλάθουν και θα φουρνίζουν κάθε είδους αρτοσκευάσματα τα οποία στη συνέχεια θα μοιράζονται  δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Σκοπός της  εκδήλωσης είναι να προβάλλουμε στους συμπολίτες μας  το Φούρνο της Γειτονιάς και να δείξουμε σε όλους τους παρευρισκομένους πώς παράγεται το φρέσκο ψωμί,  ιδιαιτέρως δε στα νέα παιδιά που διαμορφώνουν τις διατροφικές τους συνήθειες,  ώστε να καταλάβουν τη θρεπτική του αξία και την απαραίτητη παρουσία του για μια ισορροπημένη διατροφή.

Η εκδήλωση θα «ντυθεί» με παραδοσιακή μουσική το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου  όπου χορευτικά συγκροτήματα θα κρατήσουν συντροφιά στον κόσμο που θα μας  τιμήσει με την παρουσία του.

Την Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια   της  εκδήλωσης.

Τη  Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου  και την Τρίτη  24 Σεπτεμβρίου οι μικροί μας φίλοι από δημοτικά σχολεία του Πειραιά θα μάθουν την ιστορία του ψωμιού και στη συνέχεια θα ζυμώσουν και θα δημιουργήσουν το δικό τους φρέσκο ψωμί, μέσα σε ένα ζωντανό διαδραστικό  παιχνίδι.

ΩΡΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΙΝΟ:

ΣΑΒΒΑΤΟ :  17.00 – 21.00                                                            

ΚΥΡΙΑΚΗ  :  11.00 – 14.00  &  17.00 – 21.00

ΔΕΥΤΕΡΑ  :  10.00 – 14.00 &   17.00 – 21.00                                

ΤΡΙΤΗ :   10.00 – 14.00                                                                                

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter