ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίαση των δράσεων της Α.Σ. «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

 

parousiasi draseon      parousiasi draseon 2

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 3 Ιουλίου 2014, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, εκδήλωση για την παρουσίαση την παρουσίαση των δράσεων του Έργου

« ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ της Α.Σ. «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Π., τον συντονιστή εταίρο "YOUR CONSULTING PARTNER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε." και τους συμπράττοντες εταίρους (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΥΞΙΔΑ, Δήμος Σπετσών, Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Επαρχίας Αίγινας, Εμπορικός, Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος  Ύδρας, Γ. ΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ ΕΕ, Εταιρία Έρευνας & Επικοινωνίας – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρία, Δήμος Αίγινας), στο πλαίσιο των «ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» (ΤοπΣΑ).

 

Στο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του Β.Ε.Π., κ. Μ. Γιάγκας,  δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Μέσω της υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος θα επιδιώξουμε την προώθηση των ωφελουμένων ανέργων στην απασχόληση, με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης, αλλά και την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας (νέων ατομικών και κοινωνικών)».

Η κα Λ. Πέλκα, Στέλεχος της Μονάδας Β΄ ΕΔΑ Περιφέρειας Αττικής,  παρουσίασε  αναλυτικά το γενικό πλαίσιο των έργων ΤοπΣΑ.

Την παρουσίαση των δράσεων του Έργου, έκανε, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»,   κ. Γ. Χαλόφτης ο οποίος ανέλυσε το αντικείμενο του Προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην περιοχή παρέμβασης (δυτικές συνοικίες του Πειραιά και τους Δήμους Σπετσών, Ύδρας και Αίγινας) για τις ομάδες στόχου. Συγκεκριμένα, οι 78 ωφελούμενοι/ες του Σχεδίου προβλέπεται:

-   να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής

-   να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση

Ο κ. Γ. Δασκαλάκης διαχειριστής του εκπαιδευτικού φορέα ΚΕΚ  ΠΥΞΙΔΑ  και εταίρο της  Α.Σ. «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ανέλυσε τις δράσεις Κατάρτισης και Επιμόρφωσης οι οποίες απαρτίζονται από 6 προγράμματα με τα κάτωθι θέματα:

1. Τεχνικές Πώλησης και Επικοινωνίας με τον πελάτη σε εμπορικά καταστήματα.

2. Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών καταστημάτων μαζικής εστίασης ( δύο

προγράμματα)

3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων (δύο προγράμματα).

4. Κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας και ίδρυσης Επιχειρήσεων- Βελτίωση

προσόντων και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων στο εργασιακό περιβάλλον

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 80, δυνητικά ωφελούμενοι που συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις σχετικές με το έργο.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter