ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΕΔΕΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

 dege

ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)

Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, Πειραιάς 18531

Τηλ. 0030-4129328 Φαξ: 0030-210-4178680

Site: eedege.eu

E-mail:president@eedege.gr

 

episkepsi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΘΗΝΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΕΔΕΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Αντιπροσωπεία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών επισκέφτηκε τον Υπουργό Παιδείας, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και συνομίλησαν μαζί του για θέματα που αφορούν το Δίκτυο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Ο Υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπεία του Δικτύου και ασχολήθηκε με τα θέματα και τα αιτήματα που του κατατέθηκαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Την Πρόεδρο κ. Σοφία Οικονομάκου συνόδευσαν η Αντιπρόεδρος κ. Στέλλα Μπαλάση, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, και τα μέλη του Δ.Σ του Δικτύου κ.κ Κωνσταντίνα Καλαφάτη, εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Δήμητρα Νάστου εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Τα θέματα που  απασχόλησαν κυρίως τη συνάντηση ήταν: η επαναδραστηριοποίηση της συνεργασίας του Δικτύου και των Επιμελητηρίων με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και η ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 Η κυρία Οικονομάκου κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό με το πάγιο αίτημα του Δικτύου να θεσμοθετηθεί εκπαιδευτικά η επιχειρηματικότητα, για να αποτελέσει μια ακόμη επαγγελματική επιλογή των νέων.

Η ένταξη του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα προγράμματα  του Λυκείου θα ωφελήσει πολλαπλά: θα δώσει τα εφόδια για μια ακόμη προοπτική αποκατάστασης, θα αναδείξει ταλέντα στο χώρο της επιχειρηματικότητας και θα δημιουργήσει σωστούς επαγγελματίες-επιχειρηματίες με γνώσεις και υπόβαθρο, έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις διεθνής προκλήσεις και αγορές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα βοηθήσουν την πατρίδα να βγει από την παρούσα κρίση.

Ο Υπουργός, υπεσχέθη να μελετήσει το αίτημα του Δικτύου, με την προοπτική να εντάξει το μάθημα της επιχειρηματικότητας στο διδακτικό πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί τον Μάιο.

Όσον αφορά τη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ο Υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα διεξοδικά και έκλεισε ραντεβού στην Πρόεδρο με την Γενική Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, για να εξετάσουν μαζί τα δεδομένα και να  επικαιροποιήσουν το μνημόνιο συνεργασίας που έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ της ΓΓΔΒΜ και του Δικτύου.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την επιτυχία του προγράμματος στο παρελθόν και τη βοήθεια που είχε προσφέρει στα μέλη των Επιμελητηρίων η εκπαίδευση που αδαπάνως είχε προσφερθεί.

Τέλος η κ. Οικονομάκου έδωσε στον Υπουργό, για ενημέρωσή του, το Μνημόνιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Επιχειρηματικότητας που είχε κατατεθεί στη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με πρωτοβουλία του Δικτύου. Η άποψη του Υπουργού ήταν ότι η εποχή αυτή της κρίσης, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για την ίδρυση  Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το Δίκτυο δεν απαιτεί από την πολιτεία να ιδρύσει ένα ακόμη Πανεπιστήμιο. Το Δίκτυο ζητά, να δοθεί η δυνατότητα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων, να ιδρύσει Εκπαιδευτικό Κέντρο  Ανώτερης Βαθμίδας, για να μετεκπαιδεύσει τα μέλη των Επιμελητηρίων,  ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις των αγορών και να σταθούν όρθιοι στην παρούσα κρίση.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter