ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΒΛΤ

Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων για μη γεωργικά προϊόντα και τη Δημιουργία Εθνικού Σήματος Χειροτεχνίας

Την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Σήματος Χειροτεχνίας επισήμαναν κατά τη χθεσινή πρώτη ημερίδα Διαβούλευσης οι Εθνικοί Εμπλεκόμενοι φορείς της χώρας υπό την αιγίδα και συντονισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. Εμπορίου κος Παπαδεράκης Αντώνης ανέλυσε το θέμα Εθνικό Σήμα Χειροτεχνίας, την επιτακτική ανάγκη προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας και την στήριξη των βιοτεχνικών μονάδων. Αναφέρθηκε διεξοδικά και στις κατευθυντήριες γραμμές της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΒΙΒΛΟΥ. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να υλοποιηθεί ορθά και να αναπτυχθεί ένα Εθνικό Σήμα Χειροτεχνίας που θα επιτρέψει την προστασία και στήριξη της Ελληνικής Χειροτεχνίας.

 

Την σκυτάλη πήρε και ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης για την πρωτοβουλία να ανοίξουν έναν δημόσιο διάλογο για τη δημιουργία και καθιέρωση Εθνικού Σήματος Χειροτεχνίας, τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συστρατευθούν όλοι οι φορείς, για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσω της στήριξης της Ελληνικής Χειροτεχνίας.

Ο κος Μιχάλαρος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Επιμελητηρίου για την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και επεσήμανε ότι πρότεινε, μεταξύ, άλλων στο Υπουργείο Πολιτισμού να αποτελέσει το ΒΕΠ έναν ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της 4ης Προγραμματικής Περιόδου και να αναλάβει εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους επιχειρηματίες του χώρου.

Συνοψίζοντας, τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία της ΠΕΒΛΤ και θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Παρόν και θέση επί του Θέματος έλαβε ο πρώην Γ.Γ.Ε  Κος Κομνηνός Στέφανος Σύμβουλος του Β.Ε.Α αναπτύσσοντας την σημαντικότητα του Εθνικού  Σήματος  Xειροτεχνίας  ως συνέχεια του MADE IN GREECE.

  

Παρουσίαση της δομής  που θα αποτελέσει και βάση προς Διαβούλευση πλαισίου του Κανονισμού λειτουργίας και Πιστοποίησης του Εθνικού Σήματος Χειροτεχνίας παρουσίασε ο Σύμβουλος σε Αναπτυξιακά Θέματα  του Β.Ε.Π. Κος Γεώργιος Ν. Χαλόφτης

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λαϊκής Τέχνης Κος Παναγιώτης Κατρίτσης αφού ανέπτυξε τη θέση του σωματείου και την αγωνία των μελών για ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας αναγνωρίζοντας τις ωφέλειες του , ανέγνωσε και τη στήριξη τόσο των Προεδριών και Δ.Σ. των Β.Ε.Α και Β.Ε.Θ. δηλώνοντας με αυτό τον  τρόπο και την Πανεθνική στήριξη των εμπλεκόμενων φορέων.

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter