ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-03-2012

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  • «Μετά την Κύπρο, ποιός ακολουθεί;»
  • «Οι αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής μάς καλούν όχι μόνο για σκέψη αλλά και για επαναπροσανατολισμό και αποφάσεις προς το "κοινό" συμφέρον»

--------

Αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής, που προκάλεσαν τριγμούς τόσο στο εσωτερικό της νήσου όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα αιφνίδια γεγονότα στην Κύπρο και οι αποφάσεις του Eurogroup για τους μικρο- καταθέτες αποτελούν μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των ρόλων και θεσμών της Ε.Ε. προς τους λαούς της και, ιδιαίτερα, για τις ΠΜ και ΜΜ Επιχειρήσεις. Το ερώτημα το οποίο τίθεται, είναι κάτω από πιο πρίσμα εν μία νυκτί Τραπεζίτες αποφασίζουν υπέρ ενός ή λίγων και, συγκεκριμένα, των Βόρειων τμημάτων και όχι, για το σύνολο των μελών της Ε.Ε. Ο Νότος αποτελεί τον καλύτερο αγοραστή των χωρών του Βορρά. Οι αποφάσεις αυτές (των decision makers της Ευρώπης), αναβιώνουν καταστάσεις μεσαίωνα, όπου το χρήμα συγκεντρώνεται σε ολίγους. Και πού; Σε μια Κύπρο με το 87% των ξένων επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει σε αυτή να είναι Ρωσικών συμφερόντων, σε μία χώρα που έχει ήδη ξεκινήσει την άντληση πετρελαίου στο οικόπεδο 12 και εντός εξαμήνου στο επόμενο… Μετά την Κύπρο,λοιπόν, ποιός ακολουθεί; Ο επιχειρηματικός κόσμος αμφισβητεί πλέον καθαρά τη σταθερότητα, που πρεσβεύουν όλες οι αποφάσεις, που έχουν παρθεί υπέρ των Τραπεζών την τελευταία τριετία και προς τη στήριξη αυτών. Αμφισβητείται πλέον και η ασφάλεια του Τραπεζικού συστήματος και των καταθετών. Των μικρο- καταθετών για να είμαστε ειλικρινείς. Μικρο- καταθετών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Οικονομίας μας, όλου του Νότου αλλά και της Ε.Ε., γενικότερα. Μήπως είναι καιρός για επιστροφή στις ρίζες, τις αρχές και τα ιδανικά της Ε.Ε.; Αλλιώς στο πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης, που πρεσβεύουν πολλοί, μήπως είναι καιρός κάθε επιχειρηματίας να κοιτά δειλά και άλλα νομίσματα και τράπεζες άλλων χωρών εκτός Ε.Ε. παίρνοντας ο καθένας τα δικά του προσωπικά ρίσκα; Μια τέτοια κίνηση, γνωρίζουν και, σίγουρα, ξέρουν οι εν των Βρυξελλών, τι συνέπειες θα έχει για τη σταθερότητα του ευρώ. Τουλάχιστον ο καθείς θα έχει την ευθύνη των πράξεών του και δεν θα είναι ένα εύκολο θήραμα κάποιων αποφάσεων ολίγων, για ολίγους. Οι αποφάσεις της Κυπριακής Βουλής μάς καλούν όχι μόνο για σκέψη αλλά και για επαναπροσανατολισμό και αποφάσεις προς το "κοινό" συμφέρον: Τον άνθρωπο, την οικογένεια, τον Μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον εργαζόμενο».

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter