Διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τη βιώσιμη ενέργεια

Διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τη βιώσιμη ενέργεια

Το KIC InnoEnergy, σε συνεργασία με την εταιρεία KiNNO, τον εκπρόσωπό του σε Ελλάδα και Κύπρο, διοργανώνουν τον Ελληνικό διαγωνισμό "KICkoff 2016”.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που διαθέτουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας και την πρόθεση να τη διαδώσουν διεθνώς.

Οι φιναλίστ του ελληνικού διαγωνισμού θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων και θα πάρουν μέρος σε ένα διήμερο workshop που θα τους προετοιμάσει για την παρουσίαση της ιδέας τους στον τελικό του ελληνικού διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αποτελείται από επιχειρηματίες, επενδυτές και ακαδημαϊκούς.

Οι δύο νικητές, θα λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό Τελικό του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία, με συνυποψήφιους από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στις καλύτερες ιδέες θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο KIC InnoEnergyHighway®, τον επιχειρηματικό επιταχυντή που στοχεύει στην εμπορική αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών βιώσιμης ενέργειας, λαμβάνοντας χρηματική υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη της ιδέας τους αξίας έως και €150.000.

Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα αναδείξει τρεις νικητές. Ο 1ος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας €10.000, ο 2ος  €5.000 και ο 3ος €3.000, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα ωφεληθούν από νέες επαγγελματικές επαφές και συμβουλευτικές υπηρεσίες από επαγγελματίες μέντορες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Τρίτη 31Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού (www.kic-kickoff.com).

Το KIC InnoEnergy είναι ένα από τα πρώτα  KnowledgeandInnovationCommunities (KICs) που δημιουργήθηκαν από το EuropeanInstituteofInnovationandTechnology (EIT) και αποτελεί εμπορική εταιρεία που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης σε θέματα βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη.

Η KiNNO (www.kinno.eu) είναι συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και προωθεί νέες τεχνολογίες στην αγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  το διαγωνισμό και την πορεία του καθώς και τα αποτελέσματα μπορούν να επισκέπτονται  την ιστοσελίδα της εταιρείας www.kinno.eu ή να επικοινωνούν άμεσα με τον κ. Πάρη Ράλλη στο 210.6838950 ή στο rallis@kinno.eu.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter