Επιστολή ΒΕΠ στον Δ/ντή Βιομηχανικής Χωροθεσίας για τα βυρσοδεψεία

     Στοιχεία για τις εναπομείνασες επιχειρήσεις  στην Αττική που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βυρσοδεψίας  (υπ΄αριθμ. πρωτ. 1948/24-10-2013 έγγραφο ΒΕΠ) απέστειλε το Επιμελητήριό μας στον Δ/ντή Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κο Ανδρέα Μουρτζιάδη, ζητώντας παράλληλα και λύση για το θέμα της μετεγκατάστασής τους.

     Η επιστολή αναφέρει:   

   «  Κύριε Διευθυντά,

       Κατόπιν σχετικής συνεννοήσεως σας αποστέλλουμε κατάσταση των εναπομεινάντων βυρσοδεψείων στην Αττική και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

       Σας ενημερώνουμε δε ότι λόγω του ότι προέκυψαν νέα προσκόμματα που ενέχουν, πλέον, τον κίνδυνο της παύσης λειτουργίας των επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να ληφθεί πολιτική απόφαση της έκδοσης προσωρινής άδειας λειτουργίας ή απαλλαγής, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ή όποιες άλλες αντίστοιχες διαδικασίες, για τη ρύθμιση των οποίων ουδείς έχει αντίρρηση ή εν πάση περιπτώσει έως ότου βρεθεί λύση για την μετεγκατάστασή τους.

       Συγκεκριμένα, οι βυρσοδέψες εξ αιτίας της έλλειψης άδειας λειτουργίας αδυνατούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εμπόρων Ζωϊκών Προϊόντων ώστε να αποκτήσουν τον Ειδικό Αριθμό, με τον οποίο μπορούν να προμηθεύονται δέρματα προς κατεργασία από τους κτηνοτρόφους. Αυτονόητο είναι ότι χωρίς πρώτη ύλη δεν θα δουλέψουν και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιχειρηματίες και την αντιμετώπιση των τρεχουσών και ανειλημμένων τους υποχρεώσεων.

    Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων και στις δικές σας ενέργειες για την εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.»

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter