ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ (ναυπηγοεπισκευαστές κ.λπ.)

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ (ναυπηγοεπισκευαστές κ.λπ.)

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το εάν υπάρχουν ή όχι αποφάσεις για τη ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια της υπομονής μας»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά χαιρετίζει την απόδοση επιδόματος ανεργίας και σε επαγγελματίες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος πολλές μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες πλέον έχουν μηδενικό κύκλο εργασιών και οι ιδιοκτήτες τους είναι εδώ και καιρό ανενεργοί (επί παραδείγματι πολλές ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις κ.λπ.) ενώ έχουν απόλυτη ανάγκη το βοήθημα αυτό δεν διαθέτουν το κριτήριο της διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας, αφού δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές. Όπως τονίζει ο κ. Μιχάλαρος, «τα βοηθήματα κάποια στιγμή θα διακοπούν. Περιμένουμε να έρθει δουλειά».

«Το κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της ύφεσης αγγίζει και τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέλη μας τα οποία πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους. Θα πρέπει να διαφοροποιηθούν και να διευρυνθούν τα κριτήρια απόδοσης του βοηθήματος αλλιώς και το 2013 θα αποτελέσει χρονιά αυτοκτονιών για τη χώρα μας. Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες, οι πολίτες που έχουμε κάποιοι έστω ένα μικρό εισόδημα ακόμη, προσφέρουμε μέσω της φορολογίας για τους ανέργους συμπολίτες μας. Ζητούμε ρεαλισμό και μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η απασχόληση και η εργασία βρίσκονται σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Περιμένουμε δραστικές κινήσεις για να έρθει δουλειά στις επιχειρήσεις και για να ξαναδουλέψει η μηχανή της παραγωγής. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη μεθόδευση των διαδικασιών μέσω των οποίων μπορεί να γίνει αυτό. Αναφορικά δε, με τη ναυπηγοεπισκευή που θα μπορούσε και στις επιχειρήσεις και σε χιλιάδες εργαζομένους να δώσει δουλειά δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πού οδεύουμε. Προτάσεις έχουμε καταθέσει ως Επιμελητήριο καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς που ζητούμε, μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση αυτών ή έστω μία πρόθεση έχοντας εξαντλήσει τα όρια της υπομονής μας», τονίζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter