ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β

  Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει ότι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας», υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

   Μέσω αυτού του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους απόφοιτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας των τελευταίων δύο σχολικών ετών.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις πανελλαδικά εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας  (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα) και Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου και Κυκλάδων) λόγω έλλειψης διαθέσιμης χρηματοδότησης.

     Η συμμετοχή των επιχειρήσεων (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr.

    Η πρόσκληση αφορά νέες, αλλά και ήδη εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις, οι οποίες όπως τονίζεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου  δεν έχουν καμία απολύτως οικονομική και διαχειριστική επιβάρυνση για την καταβολή υποτροφίας σε μαθητευόμενους και κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών.

     Οι Μαθητείες για το Β΄ κύκλο του προγράμματος θα ξεκινήσουν το διάστημα  03/12/2013-07/12/2013.

     Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 2442 138 και 210 3443 975 ή να αποστέλλουν mail στο helpdesk@mathiteia4u.gov.gr.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter