ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 18.00 – 20.00

 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αίθουσα Συνεδριάσεων, 3ος όροφος  

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σας προσκαλεί στο δίωρο διαδραστικό σεμινάριο «Καινοτομία και Διοίκηση», που θα γίνει σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή Αντώνη Γαβαλά, καθηγητή ηγεσίας και μέλος του ‘The CPD Certification Service’. Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν κοινά προβλήματα διοίκησης και συνεργασίας των ανθρώπων και να εξετασθεί  μια διαφορετική και καινοτόμα διοικητική προσέγγιση.

Απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη που διοικούν ανθρώπους και θέλουν να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την απόδοση των οργανισμών τους, να παρακινήσουν τους ανθρώπους τους προς ένα κοινό όραμα και να δημιουργήσουν συνθήκες συνεχούς ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας.

Τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες είναι ότι:

  • θα δουν μια εναλλακτική προσέγγιση για να χτίσουν επιτυχημένες και ευέλικτες επιχειρήσεις σε ένα αντίξοο και πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον.
  • θα εξετάσουν μια πιο αποτελεσματική ηγεσία μέσα από τα διδάγματα της νευροεπιστήμης και της θεωρίας της πολυπλοκότητας.

Στην ατζέντα μπορείτε να δείτε τα θέματα που θα αναπτυχθούν, καθώς και τη δομή του σεμιναρίου, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ατζέντα

 

  • § Θέτοντας το πλαίσιο

Η φιλοσοφία της διοίκησης και η αξία ανάπτυξης της διοικητικής σκέψης. Θα γίνει κατανοητό γιατί πρέπει να εξετάσουμε μια εναλλακτική προσέγγιση. Υπάρχει ιδανικό σύστημα διοίκησης;

  • § Οι οργανισμοί ως πολύπλοκα συστήματα

Η θεωρία της πολυπλοκότητας και πώς μπορούμε να διοικήσουμε πιο αποτελεσματικά, μελετώντας τη φυσική λειτουργία των οργανισμών (διδάγματα από τη φύση).

  • § Ο ανθρώπινος παράγοντας

Η σημασία της ανάπτυξης και της παρακίνησης των ανθρώπων για την ευημερία του οργανισμού. Ο ρόλος και η διαχείριση των συναισθημάτων (διδάγματα από τη νευροεπιστήμη).

  • § Ο ρόλος του ηγέτη – Αυθεντική ηγεσία

Η σωστή ηγεσία είναι φιλοσοφία συνεργασίας, ενώ σκοπός του ηγέτη είναι να στηρίξει την ανάπτυξη του συστήματος. Πώς μπορεί να γίνει κάποιος αυθεντικός ηγέτης;

  • § Το δικό σας στυλ ηγεσίας

Ένα απλό τεστ για να προσδιορίσει ο καθένας τη διοικητική του προσέγγιση και κατόπιν να συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά, καθώς και ο δρόμος προς την αυξημένη αποτελεσματικότητα.

  • § Ο δρόμος προς την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Τα βήματα που θα αναπτύξουν μια επιχείρηση διοικητικά και λειτουργικά, μέσα από την ελεύθερη σκέψη και το σεβασμό των ανθρώπων, οδηγώντας σε έναν βιώσιμο και αποτελεσματικό οργανισμό.

Αξιολόγηση Οργανωσιακής Ωριμότητας

Ερωτηματολόγιο και συζήτηση για το πόσο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι του οργανισμού για ένα πιο απελευθερωμένο σύστημα διοίκησης που θα οδηγήσει στην παρακίνηση, στη δημιουργικότητα και τελικά στην ανάπτυξη.

Συζήτηση πρακτικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σε ζητήματα διοίκησης και συνεργασίας των ανθρώπων. Θα αναλυθούν καταστάσεις, θα ανταλλαχθούν απόψεις και προοπτικές, ενώ θα συζητηθούν λύσεις, βλέποντας πώς η θεωρία βοηθάει στην πράξη.

           Η διάρκεια είναι 2 ώρες, με ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών.

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter