Προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής γεωργίας για το 2016

Προγράμματα προώθησης της Ευρωπαϊκής γεωργίας για το 2016

Μέχρι τις 28 Απριλίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα προώθησης προϊόντων ευρωπαίων παραγωγών, με απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και την χαρακτηριστική παρότρυνση «Απολαύστε, είναι από την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, δέκα (10) προκηρύξεις για ισάριθμα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ομάδες παραγωγών, συνεταιριστικές οργανώσεις και κοινοπραξίες από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Απριλίου στις 17.00 ώρα Βρυξελλών, δημοσίευσε η ΕΕ.

Τα προγράμματα προώθησης που προκηρύχθηκαν είναι συνολικού ύψους 111 εκατ. ευρώ για όλη την Ε.Ε. (108 εκατ. ευρώ είναι η χρηματοδότηση από την Κομισιόν) και αφορούν τόσο την αγορά εντός της Ε.Ε. όσο και Τρίτες Χώρες, ενώ απευθύνονται μόνο σε οργανώσεις και όχι σε μεμονωμένους παραγωγούς. Βασίζονται στις διατάξεις του κανονισμού 1144/2014 και χωρίζονται σε απλά (simple) και πολλαπλά (multi) προγράμματα για το έτος 2016.

Τα  προγράμματα αυτά  προκηρύσσονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από τα Κράτη –μέλη και οι αιτήσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του αντίστοιχου διαδικτυακού τόπου και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα πολλαπλά προγράμματα είναι 14.300.000 ευρώ. Τα Projects που θα εγκριθούν θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 80% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα απλά προγράμματα είναι 93.650.000 ευρώ. Τα Projects που θα εγκριθούν για την αγορά εντός Ε.Ε. θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 70% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 75%. Τα Projects που θα εγκριθούν για την αγορά εκτός Ε.Ε. θα λάβουν ως χρηματοδότηση το 80% των επιλέξιμων δαπανών τους. Για την Ελλάδα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%.

Το ποσόν των  30 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί για προγράμματα προώθησης γαλακτοκομικών προϊόντων και χοιρινού κρέατος.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο τηλ.2104174765 κα Γκλεζάκου Εφη.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter