ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

     Επιστολή,  σχετικά με χορήγηση επιδόματος σε ανέργους επιχειρηματίες και με ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων ηλικίας κάτω των 30 ετών, απέστειλε το ΒΕΠ, στον Βουλευτή και Δ/ντή της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, κο Γιάννη Αμοιρίδη, ζητώντας να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την δικαιότερη αντιμετώπιση των ανέργων επιχειρηματιών.

     Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

       « Κύριε Βουλευτά,

    Διαπιστωθέντος του γεγονότος ότι το επίδομα ανεργίας στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που λόγω της κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους θα χορηγηθεί μόνον σε όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αποκλειομένων και εκείνων που προέβησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αιτείται, στην νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, να αναθεωρηθούν άμεσα τα κριτήρια χορήγησής του ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι  επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους και παραμένουν άνεργοι για δύο μήνες.

    Ακόμη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές,  προτείνουμε το επίδομα να συμψηφίζεται με τις οφειλές τους.

    Επίσης, ζητάμε την τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. Φ4 0035/οικ.5136/413/2011 Υπουργικής Απόφασης ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι άνεργοι επιχειρηματίες, ηλικίας κάτω των 30 ετών, δεδομένου καλύπτονται μόνον οι άνεργοι ηλικίας 30 έως 65 ετών.

      Ελπίζοντας σε άμεσες ενέργειές σας, με στόχο την δικαιότερη αντιμετώπιση των ανέργων επιχειρηματιών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία».

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter