Στη Μόσχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών

Στη Μόσχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας συναντήθηκε, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα. Στις 6 – 7 Οκτωβρίου 2016,  με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας, κ. Sokolov, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, του συμβούλου του Πρωθυπουργού, κ. Δημήτρη Βελάνη και του προϊσταμένου του Γρ. Ο.Ε.Υ. της Eλληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, κ. Ηλία Θανασά.

    Οι κ.κ. Μάρδας και Sokolov συζήτησαν θέματα σχετικά με την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου της εν λόγω Επιτροπής, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνέλθει στην Αθήνα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016. Επίσης, συζητήθηκε η ήδη δρομολογημένη δημιουργία τριών μικτών ελληνο-ρωσικών επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων.  Ακόμη, αντηλλάγησαν απόψεις για το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεση του Σότσι με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Κωνσταντινούπολης, με στόχο την ανάπτυξη της θεματικής κρουαζιέρας, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις τόσο σε βυζαντινά μνημεία στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη, όσο και σε Μονές του Αγίου Όρους, με παράλληλη τουριστική ανάδειξη της Χαλκιδικής.

    Ο κ. ΥΦΥΠΕΞ συναντήθηκε, επίσης,  με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Boginsky, με αντικείμενο την αύξηση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον κλάδο της βιομηχανίας.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter