Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

 

Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά- Kινεζικού Επιμελητηρίου (CCPIT)  Panyu

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Kινεζικού Επιμελητηρίου της πόλης Panyu του Guangzhou στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

  Της υποδοχής της αποστολής προηγήθηκε ενημέρωση-σεμινάριο προς τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες από την κα Αρετή Σκαφιδάκη, γραμματέα ΟΕΥ Α΄ , της Β8 Δ/νσης του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κινέζικη αγορά, η οποία ενημέρωσε για όλες τις επίσημες υπηρεσίες που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται προκειμένου να συνεργαστούν με κινέζους επιχειρηματίες.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ αφού καλωσόρισε την κινεζική αποστολή τόνισε τη σημασία της επίσκεψής τους στο Επιμελητήριο με το δεδομένο των συνεργασιών που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές με τις κινεζικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα είναι πάντα ανοιχτό σε συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίων από όλες τις χώρες του κόσμου προκειμένου να προωθούνται οι σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και να λειτουργεί η εξωστρέφεια στην πράξη.

Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής κ. Τσεν αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποδοχή παρουσίασε το Panyu και το Guangzhou, συντόνισε από την πλευρά των Κινέζων τις επιχειρηματικές συναντήσεις και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το ΒΕΠ προκειμένου οι υπηρεσίες των δύο Επιμελητηρίων να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών τους για συνεργασία.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΒΕΠ,  Ανδριανός Μιχάλαρος,  βράβευσε τον Πειραιώτη επιχειρηματία και Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου,  κ. Κωνσταντίνο Γιαννίδη για την επιχειρηματική του δράση και τη συνεισφορά του στην εμπορική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας.

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η διοίκηση του ΒΕΠ στους Κινέζους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες Έλληνες επιχειρηματίες.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι  η παρουσίαση της κας Αρετής Σκαφιδάκη και σχετικές εγκύκλιοι είναι καταχωρημένες στην ενότητα ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

 

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter