Σχετικά με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους επιχειρηματίες

 «Σχετικά με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους επιχειρηματίες»

        Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έστειλε το υπ΄αριθμ. πρωτ. 353/28-02/2013 έγγραφο στον Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας, ζητώντας την παρέμβασή του για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ4 0035/οικ.5136/413/2011 Υπουργικής Απόφασης. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 

        «Κύριε Υπουργέ,

     Η παροχή στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανέργους επιχειρηματίες της χώρας, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι των 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους και παραμένουν άνεργοι,προκαλεί αναμφισβήτητα θετικό αντίκτυπο και δίκαια θα καλύψει σε μία τόσο δύσκολη εποχή όσους στήριξαν στο παρελθόν τον ασφαλιστικό τους φορέα και θα τους βοηθήσει να ανασυγκροτηθούν, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της χώρας μας για ανάπτυξη.

      Θεωρώντας, ωστόσο, ότι είναι άδικη και άνιση η αντιμετώπιση των ανέργων, ηλικίας κάτω των 30 ετών, αν έχουν τις προϋποθέσεις, καθώς και των ανέργων επιχειρηματιών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, γιατί αδυνατούν να κάνουν διακοπή δραστηριότητας, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Φ4 0035/οικ.5136/413/2011 υπουργικής απόφασης ώστε να καλυφθούν και οι ανωτέρω κατηγορίες για παροχές ασθενείας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού.

      Κύριε Υπουργέ, η αιτούμενη τροποποίηση θεωρούμε ότι θα είναι σαφώς δικαιότερη, δεν συνεπάγεται ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και θα αναδείξει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης.

       Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter