Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, εκπροσωπώντας το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετείχε στις εργασίες του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, ανέφερε :

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική απαιτεί μια σειρά παρεμβάσεων από όλους τους φορείς και σε όλους τους τομείς. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, από όλους μας. Πρέπει, κυρίως, να θέσουμε προτεραιότητες και ιεραρχήσεις προκειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση στην Δυτική Αττική.

Το ΒΕΠ πιστεύει ότι απαιτείται βελτίωση των χρήσεων γης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επίσης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και της σύνδεσής της με την παραγωγή.
Απαιτούνται στοχευμένες δράσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού και αυτό αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα υπό τη δεδομένη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η κατάσταση όμως αυτή πρέπει να αντιστραφεί και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί», κατέληξε ο κος Μιχάλαρος.

Στο Συνέδριο παρέστησαν, επίσης, o Οικ. Επόπτης και ο Δ/ντής Β.Ε.Π., κ.κ. Γεώργιος Παπαθανασίου και Μιχάλης Γιάγκας, αντίστοιχα, καθώς και οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου, κος Γεώργιος Χαλόφτης και κα Ευδοκία Μαυρομμάτη.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter