Υπόχρεοι κτήσης POS μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017

Υπόχρεοι κτήσης POS μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του οτι εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, θα είναι οι πρώτοι που θα υποχρεωθούν να έχουν POS και να δέχονται πληρωμές με κάρτες μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017.

Οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών, θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση. Η απόφαση αυτή, θα προβλέπει ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, θα καταστεί υποχρεωτική η αποδοχή συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS, για τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.α), τους ηλεκτρολόγους, τους υδραυλικούς και κάποια ακόμη ελεύθερα επαγγέλματα. Μετά μέχρι τέλος του έτους θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

Επίσης, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται η πρώτη προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση των φορολογουμένων στους οποίους έχει ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων.Η προθεσμία της 23ης Ιανουαρίου, παρατείνεται έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter