ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ

ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ

  Διαμαρτυρία  για τα σοβαρά εμπόδια που δημιουργεί η σχετική νομοθεσία για την χρήση χημικών ουσιών από τους επαγγελματίες ταπητοκαθαριστές, παρότι αποτελεί βασικό μέρος του επαγγελματικού τους έργου, εξέφρασε με την από 10/04/2014 επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που καταπολεμούν τα ακάρεα και τον σκόρο σε ινώδεις επιφάνειες (χαλί, στρώμα, σαλόνι).

    Στην επιστολή επισημαίνεται ότι στο πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα των καθαριστών ταπήτων και ταπετσαριών συμπεριλαμβάνεται αυτή η δυνατότητα, όπως και στην Ευρώπη. Επίσης, τονίζεται ότι προϊόντα που περιέχουν αυτές τις ουσίες ενεκρίθησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν ταξινομούνται ως επικίνδυνα, ενώ κάποια από αυτά διατίθενται ελεύθερα στα φαρμακεία για οικιακή χρήση.

   Η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στεγνοκαθαριστηρίων, Πλυντηρίων, Σιδηρωτηρίων, Βαφείων και συναφών Επαγγελμάτων, ζητούν την άρση αυτού του εμποδίου με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter