ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΥΕΘΑ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: «Χωρίς πολιτική βούληση και εργασιακή ειρήνη λύση στο θέμα των Ναυπηγείων και της Ζώνης, δεν μπορεί να δοθεί»

Απερίφραστα καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο νέος Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει ότι η ανάγκη επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι επιτακτική καθώς και η επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτά, η οποία όπως τονίζει χρειάζεται πολιτική βούληση και προσπάθεια εύρεσης κοινής γραμμής όλων των εμπλεκομένων, εργοδοτών κι εργαζομένων σε αυτή την οριακή φάση που βρίσκεται η οικονομία τηςχώρας.

Καταδικάζει κάθε μορφής βία από όπου και, εάν αυτή προέρχεται και ζητά την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργοδοτικών Ενώσεων Ναυπήγησης κι Επισκευής Πλοίων και των Ενώσεων που εκπροσωπεί, των εργαζομένων και των θεσμικών φορέων που είναι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, (τα μέλη του οποίου εκπροσωπούν περισσότερες από το 90% των επιχειρήσεων του κλάδου) καθώςκαι το ΕΒΕΠ.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Διοίκησή του παρακολουθούν όχι μόνον είναι γνώστες αλλά παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη ναυπηγοεπισκευή κι επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ανάπτυξη χωρίς εργασιακή ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει και λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δεν μπορεί να δοθεί ούτε με βία, συλλήψεις και καταλήψεις αλλά ούτε και με εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter