Επιτάχυνση διαδικασιών αποπληρωμής των επενδυτών και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ ΣΕΣ ζήτησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των επενδυτών και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, ζήτησε με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά από τον αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας, κο Αλ. Χαρίτση.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις συνεχείς εξαγγελίες σας περί προκήρυξης των προγραμμάτων 2ου κύκλου του νέου ΕΣΠΑ αλλά και την αναμονή των αποτελεσμάτων των προηγούμενων προσκλήσεων. Ταυτόχρονα, συσσωρεύονται στους ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης αιτήματα αποπληρωμών επενδυτικών σχεδίων που μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το πότε και αν αποπληρωθούν. Όπως ανέφεραν σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον ΕΦΕΠΑΕ, δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα (τηλεφωνική επικοινωνία στις 15/12/2016). Χρήματα που είναι δεσμευμένα από την ΕΕ για τα συγκεκριμένα προγράμματα. Να σημειωθεί, ότι η καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής των επενδυτικών σχεδίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στον αντίποδα, παρατηρούμε τη συνεχή αποδυνάμωση των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης σε ανθρώπινο δυναμικό, που δυσχεραίνει την ολοκλήρωση των έργων.

Εκπροσωπώντας επιχειρήσεις όλων, σχεδόν, των κλάδων, σας ενημερώνουμε οτι είναι απόλυτα έτοιμες να αξιοποιήσουν τα παρεχόμενα κίνητρα και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην τελική προκήρυξη, απλά αναστέλλει την εκδήλωση της αναπτυξιακής τους δυναμικής.

Με την παρούσα επιστολή αιτούμεθα την ενεργοποίηση των κονδυλίων αποπληρωμής των επενδυτών, την ενεργοποίηση των Νέων Προγραμμάτων έστω και με τη μορφή της προδημοσίευσής τους και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων προσκλήσεων. Η υστέρηση στην απορρόφηση των κονδυλίων του μοναδικού μοχλού ανάπτυξης που απέμεινε για τη χώρα μας, θα δώσει άλλη μια πίεση στην ήδη δοκιμαζόμενη επιχειρηματική κοινότητα. Η τύχη αυτών βρίσκεται στα χέρια σας!».

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter