ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

bep

 

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού Κυθήρων  παρευρέθηκε στη συζήτηση που οργανώθηκε για το μείζον θέμα της     έλλειψης οργανωμένων σφαγείων και κτηνιάτρου στα Κύθηρα. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Δ/ντής κος Μ. Γιάγκας αντί του Προέδρου κου Α. Μιχάλαρου, ο οποίος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

   Στη συνάντηση, στην οποία , μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων, κος Θ. Κουκούλης, η κα Σταμ. Ράφτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τέθηκε μετ’ επιτάσεως το θέμα της δημιουργίας οργανωμένων σφαγείων και η παρουσία κτηνιάτρου στα Κύθηρα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τελικά οι καταναλωτές.

    Από πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κος Γιάγκας αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δυνατότητες υλοποίησης ενός τέτοιου επιχειρηματικού σχεδίου, χρηματοδοτούμενου από προγράμματα που αποσκοπούν στη βελτίωση της κατάστασης των βασικών κλάδων  γεωργικής παραγωγής, στην αύξηση προστιθέμενης αξίας των παραγομένων προϊόντων, στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και στη δυνατότητα εξεύρεσης διεξόδων στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό,  ο κος Γιάγκας τόνισε  τη διάθεση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά να υποστηρίξει, με επιστημονικό προσωπικό,  την επεξεργασία προτάσεων και των θέσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού Κυθήρων, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

bep1

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter