Πρόεδρος

Ανδριανός Μιχάλαρος

 

Πρόεδρος του ΒΕΠ 

   Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη  περίοδο της οικονομικής κρίσης, που έπληξε καίρια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες  καθημερινά δίνουν  αγώνα επιβίωσης, είναι επιτακτική η ανάγκη να τονώσουμε τον ρόλο του  Βιοτεχνικού  Επιμελητήριου Πειραιά,  για την πραγματική εξυπηρέτηση, προάσπιση  και προαγωγή των συμφερόντων των μελών του.

   Δυστυχώς για τους  περισσότερους από εμάς  το Επιμελητήριο δεν αποτελεί παρά  έναν  ακόμη εισπρακτικό μηχανισμό, στον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε την ετήσια συνδρομή, προκειμένου να έχουμε σε ισχύ το πιστοποιητικό ενημερότητας, που θα μας επιτρέπει την απρόσκοπτη άσκηση της  επαγγελματικής  μας δραστηριότητας.

     Ο πραγματικός, όμως,  ρόλος του Επιμελητηρίου, σύμφωνα και με τον νομοθέτη, είναι η προστασία και η ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας και  των επαγγελμάτων. Η παροχή προς την Πολιτεία γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε οικονομικό ή άλλο θέμα,  που απασχολεί τα μέλη του καθώς και  η συμμετοχή σε επιτροπές και όργανα σχεδιασμού και έργων υποδομής. Η μεθόδευση,  μέσω προωθητικών ενεργειών, εμπορικών αποστολών και συναντήσεων και  κλαδικών εκθέσεων για την ανάπτυξη του εμπορίου και των υπηρεσιών. Η οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων και ημερίδων για τα μέλη του.

    Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά  απαριθμεί περισσότερα από 15.000 μέλη όλων των παραγωγικών κλάδων, που συνεισφέρουν σημαντικά στην Ελληνική οικονομία και αξίζουν πράγματι μια καλύτερη αντιμετώπιση.  Οφείλουμε, λοιπόν, και αυτό θα επιδιώξουμε, να ξεφύγουμε από την μέχρι τώρα αποτυχημένη συνταγή , προκειμένου το Επιμελητήριό μας να αλλάξει ρόλο και να γίνει πραγματικός αρωγός και σύμβουλος στις επιχειρήσεις,  κάνοντας ανταποδοτικές τις συνδρομές των μελών του.

     Για την επίτευξη των στόχων μας θα συνεργαστούμε στενά  με τα,  Επαγγελματικό και Εμποροβιομηχανικό,  Επιμελητήρια Πειραιά, αλλά και με τα λοιπά Επιμελητήρια της χώρας  και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, ΟΤΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ.),  προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα και να τα προωθήσουμε για επίλυση. Ειδικά τώρα που οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι, τα λουκέτα τείνουν να γίνουν χιονοστιβάδα και  οι, ακόμη, λειτουργούσες  επιχειρήσεις  έφτασαν, πλέον,  σε οριακό σημείο.

     Η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να διεκδικεί, με αντίπαλο την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και την ύφεση, που ολοένα βαθαίνει, λύσεις στα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για το μέλλον, εξασφαλίζοντας  αναπτυξιακές προοπτικές .

    Θα εκμεταλλευθούμε όποια δυνατότητα έχουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς  τα μέλη μας ώστε να βγουν από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter