Συνάντηση με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη

Πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά προς το Υπουργείο Πολιτισμού για προβολή των ελληνικών προϊόντων κι ενίσχυση των εξαγωγών μέσω της ανάδειξης της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας

 

sinantisi-mem-mendoni 

 

   Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει η διοίκηση του ΒΕΠ για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της χώρας μας ως μέσο προβολής της εγχώριας παραγωγής. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΒΕΠ ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο διευθυντής ΒΕΠ Μιχάλης Γιάγκας και ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χαλόφτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού η αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναφέρθηκε στη στόχευση του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ιδιαίτερα, των μικρών βιοτεχνικών επιχειρήσεων με την παράλληλη διασύνδεση των προϊόντων και της πολιτιστικής τους ταυτότητας με την κατάλληλη συσκευασία – ως γνήσια αντίγραφα - και την παραπομπή τους σε ιστορικά στοιχεία, που αναφέρονται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ως κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτιστικού γίγνεσθαι.  

 

Ζήτησε δε, τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στην πρωτοβουλία αυτή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που και θα προβάλλει αυτό για το οποίο η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή, δηλαδή, τον πολιτισμό και την ιστορία της και θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε καταρχήν, να υπογραφεί στο άμεσο μέλλον σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί της επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για τις λεπτομέρειες αλλά και τις προοπτικές υλοποίησης του εγχειρήματος αυτού.

«Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να γίνουν γνωστά, παγκοσμίως. Με σεβασμό στον πολιτισμό μας και την ιστορία μας μπορούμε να προωθήσουμε παντού τα ελληνικά προϊόντα υπενθυμίζοντας στις ξένες αγορές ότι τα προϊόντα αυτά παράχθησαν σε μία χώρα με τέτοιο αρχαίο πολιτισμό. Ελληνικό λάδι, λοιπόν, σε συσκευασία αμφορέων με πιστοποιητικό γνήσιου αντιγράφου και ελληνικό κρασί με αναφορές στην αρχαία ελληνική διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, με ανάδειξη δηλαδή της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας, αυτό προτείνουμε, μεταξύ άλλων, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων, να τονωθεί η τοπική παραγωγή αλλά και να προβληθεί και να διαδοθεί το brand της Ελλάδας», επισημαίνει με σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.     

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter