ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Υπενθύμιση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού
                    

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά υπενθυμίζει στα μέλη του την υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού ή επαγγελματικών λογαριασμών, στην περίπτωση που χρησιμοποιούν πλέον του ενός, στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., www.aade.gr

   Η μη υποβολή δήλωσης του επαγγελματικού λογαριασμού συνεπάγεται την επιβολή διοικητικού προστίμου, ύψους 1.000 ευρώ.

   Τα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν την υποχρέωση, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Α.Α.Δ.Ε., καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα επαγγελματικό λογαριασμό για να αποφύγουν την επιβολή του προστίμου.

Περισσότερα

Διαδικασίες εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης
                    

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, ότι υποχρεούνται εντός του μηνός Ιανουαρίου 2019, να προσκομίσουν στη Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Πειραιά, πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για τη συνέχιση ισχύος της εγγραφής τους στο Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, επισκευής, μετατροπής και συντήρησης πλοίων (Ν. 3551/2007), άλλως διαγράφονται από το Μητρώο.

  Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.  213 160 2183 (Γρηγ. Λαμπράκη 12, Πειραιάς).

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Β.Ε.Π. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ NEWBRAIN, ΕΛΕΥΣΙΝΑ
                    

Ανδριανός Μιχάλαρος: Επιτακτική η στήριξη και ανάπτυξη της εφοδιαστικής

αλυσίδας για την ανάκαμψη όλων των κλάδων της οικονομίας

 

 

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, η Ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με θέμα «ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ LOGISTICS ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ», στο ξενοδοχείο «Elefsina Hotel» (αίθουσα ΑΙΣΧΥΛΟΣ), στην Ελευσίνα..

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «NEWBRAIN-Notes Enhancing Waterway bridging Adriatic - Ionian Network», του προγράμματος Interreg-Adrion, του οποίου εταίρος είναι το Β.Ε.Π.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. κος Ανδριανός Μιχάλαρος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε : «Βρισκόμαστε στην απαρχή μίας νέας εποχής κατά την οποία η Ελλάδα θα υιοθετήσει πλήρως φιλοσοφίες και πολιτικές στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών που ισχύουν από δεκαετιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΤΕΧΝΗΜΑ Λαμπερή και επιτυχημένη η εκδήλωση του Β.Ε.Π.
                    

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση «ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΤΕΧΝΗΜΑ», που πραγματοποιήθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, με κύριο στόχο την παρουσίαση κοσμημάτων των επιχειρήσεων αργυροχρυσοχοίας, της επιμελητηριακής του περιφέρειας. Η εξαιρετικά διακοσμημένη αίθουσα στο Μέγαρο του Ο.Λ.Π. κατακλύστηκε από πολλούς επισήμους, παράγοντες και κυρίως από πλήθος κόσμου που αγκάλιασαν κυριολεκτικά την λαμπερή εκδήλωση.

Το Β.Ε.Π., συνεχίζοντας τις δράσεις προώθησης και προβολής των παραγομένων προϊόντων των επιχειρήσεων – μελών του, ανά κλάδο επιχειρήσεων, και την ενίσχυση της  εξωστρέφειάς τους, διοργάνωσε την δεύτερη εκδήλωση μέσα στο 2018. Προηγήθηκε η « Οινογεύση , αφιερωμένη στο κρασί, στις 4/07/2018, στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου.

Περισσότερα

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.Ε.Π.

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Εμπορευματικές Μεταφορές

κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, διοργανώνει στην Ελευσίνα, ημερίδα με θέμα «ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ LOGISTICS ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» στο πλαίσιο του έργου «NEWBRAIN-Notes Enhancing Waterway bridging Adriatic-Ionian Network»,  του προγράμματος Interreg-Adrion.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Β.Ε.Π. Ανδριανός Μιχάλαρος σημειώνει ότι :

«Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι Εμπορευματικές Μεταφορές είναι κινητήριος μοχλός για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας καθώς η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο στην ΝΑ Ευρώπη.

Στη νέα εποχή των συνδυασμένων μεταφορών, η επιμελητηριακή μας περιφέρεια κατέχει σημαντικό - πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λιμάνι Πειραιά, Λιμάνι Ελευσίνας, Μέγαρα ( Ρεβυθούσα, Προβλήτα Πετρελαίου) Λιμάνι Λαυρίου, Εμπορευματικά κέντρα και σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων {Ναυπηγική Βιομηχανία ( Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Ναυπηγεία Περάματος), δύο Διυλιστήρια, δύο Χαλυβουργίες, μεγάλες εταιρείες logistics κ.α.} μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για τη βελτίωση των στρατηγικής σημασίας διασυνδέσεων μεταξύ των θαλασσίων και των χερσαίων μεταφορών , του ρόλου των λιμένων αλλά και διασύνδεσης της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Να σημειωθεί ότι στην επιμελητηριακή μας περιφέρεια ανήκει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου, που αποτελεί έργο-κόμβο για τις Συνδυασμένες Μεταφορές και κατά συνέπεια σημαντικό σημείο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές μεταφορικές δυνάμεις.

Περισσότερα

Αγορά γραφείων απο το ΒΕΠ
                    

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών, την 25 Οκτωβρίου 2018, της αγοράς γραφείων, με δικούς του πόρους, στον 6ο όροφο, του επί της οδού Καραίσκου 111 ακινήτου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.

«Πρόκειται για μία σημαντική ενέργεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π., κος Ανδριανός Μιχάλαρος, μετά την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς των γραφείων, «αποτέλεσμα μίας χρηστής, επί σειρά ετών, διοίκησης του Επιμελητηρίου, που μας επέτρεψε να αγοράσουμε πριν από δύο χρόνια γραφεία στον 4ο όροφο του ιδίου ακινήτου και σήμερα να προβούμε σ΄ αυτή τη νέα αγορά που θα αναβαθμίσει και θα διευκολύνει, περαιτέρω, τη λειτουργία του και θα μας δώσει τη δυνατότητα να οργανώσουμε καλύτερα και να διευρύνουμε την παροχή υπηρεσιών στα μέλη μας».

Περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κου ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
                    

Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων : πότε θα δουν «ζεστό χρήμα» οι επιχειρήσεις; 

Και  ενώ η χώρα μας  διανύει τη μεταμνημονιακή εποχή και εισέρχεται σε περίοδο ανάκαμψης, η έλλειψη ρευστότητας συνεχίζει να στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία και η  χαμηλή απορροφητικότητά της σε κοινοτικά κεφάλαια  παραμένει και αποδεικνύει τις σοβαρές λειτουργικές αδυναμίες, παρόλο που η χώρα, υπήρξε αποδέκτης σημαντικών πόρων τα τελευταία 30 χρόνια.

Όπως επισημαίνεται σε ειδική μελέτη για την αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιεύθηκε στο Οικονομικό Δελτίο της ΤτΕ, σήμερα, η χρηματοδότηση της Ε.Ε., είναι πιο κρίσιμη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς η παρατεταμένη κ βαθιά ύφεση των τελευταίων χρόνων και το αρνητικό επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα  δυσχέραναν τις δυνατότητες εθνικής χρηματοδότησης και ανέστειλαν τη διαδικασία οικονομικής σύγκλισης τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και  μεταξύ των κρατών μελών τη Ε.Ε.

Ποια είναι όμως η πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων σήμερα;

Οι ελληνικές επιχειρήσεις σε τι έχουν ωφεληθεί;

Περισσότερα

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρηματιών
                    

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, παρέστη   στη συνεδρίαση του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων, στις Βρυξέλλες, 09-10 Οκτωβρίου 2018.

Η συνεδρίαση φέτος εστίασε σε ένα από τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, την Τεχνική Εκπαίδευση, ένα θέμα που το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά πρώτο  ανέδειξε και εξέφρασε την ανάγκη που έχει η χώρα μας για  την αναβάθμισή της και τη σύνδεσή της με την παραγωγή και την αγορά εργασίας.

Περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κου ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ
                    

Κοινωνική Οικονομία – Αναζητώντας διέξοδο από την κρίση

Η Κοινωνική Οικονομία – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι απλά ένας διαφορετικός τύπος επιχειρηματικότητας ή αποτελεί εναλλακτική λύση στην οικονομική κρίση ; 

Η σημασία της Κοινωνικής Οικονομίας για την ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο πανευρωπαϊκά. Σύμφωνα με μελέτες, η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας σε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, που αντιμετωπίζουν τις άμεσες συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης, μπορεί να συμβάλλει ως μια βιώσιμη στρατηγική για την έξοδο από την κρίση. 

Στις σημερινές συνθήκες της κρίσης που βιώνουμε η Κοινωνική Οικονομία είναι στην Ελλάδα ένα ουσιώδες αγαθό  αλλά δυστυχώς, εν ανεπαρκεία,  ενώ ταυτόχρονα  στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν πολλά ελπιδοφόρα παραδείγματα που ξεκινούν συνήθως από τις Υπηρεσίες αλλά επεκτείνονται και στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της οικοδομής, του πολιτισμού, των τροφίμων, της εκπαίδευσης, των εκδόσεων, ακόμη και της βιομηχανίας – βιοτεχνίας. 

Οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα, αλλά βαθμιαία παραμελήθηκαν. 

Η κρίση όμως οδήγησε σε αλλαγή επιχειρηματικής νοοτροπίας και συνέβαλε στην επάνοδο των κοινωνικών επιχειρήσεων στο προσκήνιο. Κατά κάποιο τρόπο, η κρίση δίνει την ευκαιρία στις κοινωνικές επιχειρήσεις να αποδείξουν την ικανότητά τους.  Σήμερα, η Κοινωνική Οικονομία έχει ήδη αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόσο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και στην παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και να  απασχολεί περίπου 11 εκατ. εργαζομένους, ενώ αντιπροσωπεύει περίπου το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και το 6,7% της μισθωτής απασχόλησης. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί σήμερα τον τομέα αυτό ως προνομιακό πεδίο εφαρμογής πολιτικών για την απασχόληση, την τοπική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού o οποίος ανοίγει νέες διεξόδους επιχειρηματικής δράσης ενώ δημιουργεί προϋποθέσεις επένδυσης στο λεγόμενο «κοινωνικό κεφάλαιο» και στην κοινωνική καινοτομία. Στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την «Ευρώπη 2020», η κοινωνική καινοτομία αποτελεί ξεχωριστή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη συγκέντρωση όλων των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και την αξιοποίησή τους προς μια δυναμική, επιχειρηματική και καινοτόμο Ευρώπη. 

Περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                    

Επιτέλους έφθασε η στιγμή, να γίνει αντιληπτή η σημασία των Μικροµεσαίων επιχειρήσεων  της Μεταποίησης στην ανάπτυξη της ελληνικής  οικονομίας.

Σήμερα,  η ενίσχυση της συμβολής της μεταποιήσεως τόσο στη συνολική προστιθέμενη αξία της ελληνικής οικονομίας, όσο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι επιτακτική.

Και ενώ η  σημασία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μεταποίησης έχει ήδη αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ελλάδα παραμένει σε συγκριτικά μικρό μέγεθος σε σχέση με το μέσο Ευρωπαϊκό όρο.

Πιο συγκεκριμένα η μεταποίηση  αποτελεί το επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρώπης  καθώς  καταγράφει  14,3 %  η συμβολή της
στο ΑΕΠ της Ε.Ε. σε σχέση με 8 %  της συμβολής
στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

Στόχος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης η αύξηση του μεριδίου της μεταποίησης στο 20% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ έως το 2020.

Παρόλο, λοιπόν,  που η εξέλιξη της μεταποιητικής βιομηχανίας, εμφανίζει θετική εικόνα επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του τομέα τα τελευταία έτη, δεν έχουν ληφθεί ακόμα, τα απαραίτητα μέτρα στήριξης  τόσο σε θεσμικό πλαίσιο όσο και σε ευέλικτες διαδικασίες . Ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί έμφαση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στην ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων υψηλής τεχνολογίας και στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση της παραδοσιακής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Περισσότερα

ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ
                      

                                          Νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα τώρα!

                                                   ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.Ε.Π.

 

Η μετάβαση της παραγωγικής δομής σε μια νέα εποχή, αποτελεί την νέα αναπτυξιακή πρόκληση στην παγκόσμια αγορά. Η «4η βιομηχανική επανάσταση»  είναι προ των πυλών και πολλές χώρες προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Η Ελλάδα όμως, πώς θα  αντιμετωπίσει αυτή, τη νέα πρόκληση;

Πρόσφατα τέθηκε η επανασύσταση του Υπουργείου Βιομηχανίας. Το ορθό είναι Υπουργείο Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας.

Η λειτουργία  Υπουργείου εξειδικευμένου στα θέματα της βιομηχανίας και βιοτεχνίας σαφώς και είναι θεμιτή αλλά με βάση ποια βιομηχανική πολιτική;

Η συγκρότηση βιομηχανικής πολιτικής διέπεται από συγκεκριμένες απαιτήσεις και προϋποθέσεις, απαλλαγμένες από  ιδεολογικές αντιλήψεις περί οικονομίας, και απαιτεί σαφή και εξειδικευμένο σχεδιασμό .

Η ανάγκη για ύπαρξη ισχυρής βιομηχανίας – βιοτεχνίας  στη χώρα  είναι επιτακτική και απαιτεί  σαφή βιομηχανική πολιτική  έτσι ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της.

Ένα Υπουργείο  που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα θέματα της βιομηχανίας - βιοτεχνίας, ναι, είναι ευπρόσδεκτο  αλλά ένα Υπουργείο με εξειδικευμένο στελεχικό δυναμικό που θα έχει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί θέματα αιχμής για την ελληνική βιομηχανία – βιοτεχνία, όπως  τις περιβαλλοντικές άδειες, τις χωροθετήσεις,  τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών, τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα, βασιζόμενα στις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, την ολοκλήρωση της απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, τις κατηγορίες βιομηχανικής όχλησης, το ενεργειακό κόστος, την στήριξη των περιοχών που λειτουργούν βιομηχανίες – βιοτεχνίες με μέτρα προστασίας περιβάλλοντος κ.α..

             

Περισσότερα

Τα Επιιμελητήρια του Πειραιά στηρίζουν έμπρακτα τους πληγέντες - επιχειρηματίες από τις πυρκαγιές στην Κινέττα
                    

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά , λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που προέκυψαν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Κινέττας, προχώρησαν στην προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για την άμεση λειτουργία τους.

Ο εν λόγω εξοπλισμός παραδόθηκε σήμερα,  Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 και  ώρα 15.30, σε επιχειρήσεις της περιοχής .

 

Περισσότερα

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. ομιλητής στην ημερίδα του Δήμου Ασπροπύργου με θέμα: «Συνεργασία για την Εργασία»
                    

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος,  συμμετείχε ως ομιλητής στην Ημερίδα του «Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης», του Δήμου Ασπροπύργου που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, με θέμα: «Συνεργασία για την Εργασία! Όλοι έχουν μια θέση εδώ!»

Ο πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της τεχνικής εκπαίδευσης και ότι τόσο η ενίσχυση και αναβάθμισή της όσο και η σύνδεσή της με την παραγωγή αποτελούν σημαντική συνθήκη εξόδου της χώρας από το αδιέξοδο της κρίσης καθώς και  ανάσχεση της ανεργίας.

Επιπλέον επεσήμανε ότι η Δυτική Αττική αποτελείται από σημαντικές βιομηχανικές – παραγωγικές – πόλεις,  τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε με στρατηγικής σημασίας ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

              

Περισσότερα

Εκδήλωση-παρουσίασης-προϊόντων-οίνου-επιχειρήσεων-μελών-του-Βιοτεχνικού-Επιμελητηρίου-Πειραιά
                    

 Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους επισκεπτών, μεταξύ των οποίων εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης, ξενοδοχείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 04 Ιουλίου 2018, στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου, η εκδήλωση παρουσίασης  προϊόντων Οίνου των επιχειρήσεων – μελών  της επιμελητηριακής περιφέρειας του Β.Ε.Π.

Περισσότερα

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Β.Ε.Π.

Η εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων Οίνου των επιχειρήσεων – μελών της επιμελητηριακής περιφέρειας του Β.Ε.Π. η οποία αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που έπληξαν περιοχές της Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 20.30 – 23.00 στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου (Λεωφ.Δημοκρατίας 34, Πέραμα)

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική

Π.Α.: 2104121298 - 6987718044

             

Περισσότερα

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 »
                    

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων Β.Ε.Π. κ.Κλεάνθη Περηφάνου   παρευρέθηκαν χθες στα εγκαίνια της  Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2018» και επισκέφτηκαν περίπτερα επιχειρήσεων – μελών του Β.Ε.Π.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος Β.Ε.Π., κος Μιχάλαρος, τόνισε ότι τα Ποσειδώνια, που γιορτάζουν φέτος τα 50 χρόνια τους, διατηρούν επάξια τον τίτλο τους, ως η σημαντικότερη Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση, η οποία συνεχίζει να συμβάλλει ουσιαστικά, στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών καθώς και στην ανακάλυψη νέων τεχνολογικών εφαρμογών στη ναυτιλία.

Ο κος Μιχάλαρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή επιχειρήσεων μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στην Έκθεση και  ευχήθηκε να αποκομίσουν θετικά αποτελέσματα με εξαιρετικές επικερδείς  εμπορικές συμφωνίες.

              

Περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην Ελευσίνα
                    

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Academy Skills, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, στο  ξενοδοχείο Elefsina Hotel, Ελευσίνα.

                  

Περισσότερα

Πληρωμή οφειλών ΓΕΜΗ

                     ΕΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Β.Ε.Π.!

 

 

                                    Πληρωμή οφειλών ΓΕΜΗ

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-12-2014) η οποία εκδόθηκε κατ’εξουσιοδότηση του άρθρου 8 του Ν.3419/2005 όπως ισχύει, υφίσταται η υποχρέωση των επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο να καταβάλουν στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους το αντίστοιχο (κατά νομική μορφή) τέλος διατήρησης της μερίδας στο ΓΕΜΗ. Ταυτόχρονα τα Επιμελητήρια είναι υποχρεωμένα, επειδή λειτουργούν την υπηρεσία ΓΕΜΗ στον χώρο ευθύνης τους, στην περίπτωση που δεν καταβληθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες το παραπάνω τέλος, να προχωρήσουν στην βεβαίωσή του ως δημόσιο έσοδο αποστέλλοντας στη φορολογική διοίκηση ότι προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εισπραχθεί.

Η υποχρέωση των επιχειρήσεων αλλά και των Επιμελητηρίων είναι αναγκαστική εκ του νόμου και αφορά τα τέλη διατήρησης της μερίδας στο ΓΕΜΗ που δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα για τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις που της επιβάλλει η νομοθεσία, αλλά αντιλαμβανόμενη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου που είναι εγγεγραμμένα στο ΓΕΜΗ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους από το τέλος διατήρησης της μερίδας το αργότερο μέχρι  31 Μαίου  2018, ημέρα Πέμπτη.

 

Περισσότερα

ΝΕΟ

Συμπλήρωση – Ανανέωση Καταλόγου Πραγματογνωμόνων

 

Η Διοικητική Επιτροπή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά,  ύστερα από την   23/03/2018  απόφασή της, ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση προς τους συναδέλφους – μέλη, για την συμπλήρωση – ανανέωση του καταλόγου ενόρκων  πραγματογνωμόνων της διετίας 2018 -2020 του Επιμελητηρίου και τους καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εγγραφή τους σε αυτόν, με την συμπλήρωση και υποβολή στα γραφεία του ΒΕΠ ( Καραϊσκου 111, 18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ή ηλεκτρονικά email: mhtroo@bep.gr , της συνημμένης αίτησης, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και με ένα βιογραφικό σημείωμα.

 

Οι συνάδελφοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει  να γνωρίζουν του όρους και τις υποχρεώσεις,  που συνεπάγεται η εγγραφή τους στον κατάλογο των ενόρκων πραγματογνωμόνων.

          (Σχετικές Πληροφορίες και ενημερωτικό έντυπο – Τμήμα Μητρώου)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ              ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΤΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

 

Περισσότερα

Σημαντική συνεργασία Β.Ε.Π. με το IST COLLEGE για τη σύνδεση επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης

Μια νέα συνεργασία που φέρνει πιο κοντά την επιχειρηματικότητα με την εκπαίδευση ξεκίνησε με την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας  μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) και του IST COLLEGE, στις 16 Απριλίου 2018. Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η βελτίωση του κλίματος επιχειρηματικότητας μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις που απαντούν στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες κοινής δράσης του BEΠ και του IST COLLEGE, είναι οι ακόλουθοι:

 • Επιμόρφωση, για παροχή πιστοποιημένων και μη προγραμμάτων σε ελληνικές επιχειρήσεις.
 • Διοργάνωση ημερίδων με στόχο τη διάχυση της γνώσης στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, για θέματα σημαντικά και επίκαιρα.
 • Διαχείριση και υλοποίηση κοινοτικών και εθνικών επιδοτούμενων  προγραμμάτων.
 • Κοινές έρευνες για θέματα επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

Με στόχο τη στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την αξιοποίηση καινοτομικών λύσεων και την ενδυνάμωση και στήριξη του καινοτομικού δυναμικού των επιχειρήσεων αυτών, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου Β.Ε.Π., στις 16 Απριλίου 2018.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, θα δοθεί έμφαση σε υπηρεσίες, όπως:

Περισσότερα

Εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στα Κύθηρα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συνεχίζοντας την ενημέρωση των μελών του για τις δράσεις  και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του καθώς και για το πρόγραμμα "Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών ΜμΕ, πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, στα Κύθηρα, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Διευθυντής, κος Μιχάλης  Γιάγκας  καθώς και η ειδική σύμβουλος του Επιμελητηρίου, κα Ευδοκία Μαυρομμάτη, η οποία παρουσίασε  το πρόγραμμα.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδημάρχος Κυθήρων κος Γεώργιος Κομηνός, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού, κος Παναγιώτης Σουρής, ο Πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λειβαδίου, κος Αριστείδης Καλλίγερος και το μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

 Ο πρόεδρος Β.Ε.Π. μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ρόλος των επιμελητηρίων πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενδυναμωθεί ώστε να καταστούν  αξιόπιστοι φορείς ενημέρωσης των μελών τους. Στα πλαίσια αυτά το Β.Ε.Π. θα παρέξει τη δυνατότητα στα μέλη  του, σε απομακρυσμένες περιοχές της επιμελητηριακής του περιφέρειας, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις μέσω live streaming».

Περισσότερα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην Ύδρα

Συνεχίζοντας  την  ενημέρωση των μελών του  το  ΒΕΠ για το πρόγραμμα "Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών ΜμΕ"., αλλά και την ενημέρωση για τις δράσεις  και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τα μέλη του, πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, την 28η Μαρτίου 2018.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής, κ.κ. Α. Μιχάλαρος και Μ. Γιάγκας, αντίστοιχα, καθώς και η ειδική σύμβουλος του Επιμελητηρίου, κα Ε. Μαυρομμάτη, η οποία παρουσίασε  το πρόγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ύδρας, κος Γ. Κουκουδάκης και παραβρέθηκαν επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου.

 

Περισσότερα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του ΒΕΠ

 

Με έντονο ενδιαφέρον και μαζική συμμετοχή διεξάγεται στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, εκπαιδευτικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κου Γιώργου Γαβρίλη,  με θέμα:

«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
 • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος .
 • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π. - Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
 • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
 • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
 • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις.  
 • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
 • Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.-Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
 • Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
 • Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
 • Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
 • Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
 • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π. - Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς     εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων.
 • Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων.

 

Το σεμινάριο θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και 

ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Β.Ε.Π. (Καραΐσκου 111, 3ος όροφος)

 

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης  και η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερα

Συνάντηση Προέδρου & Δ/ντού Β.Ε.Π. με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής

Σε κλίμα συναντίληψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018,  η συνάντηση του πρόεδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά,  κου Ανδριανού Μιχάλαρου και του Δ/ντή, κου Μιχάλη Γιάγκα, με τον Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κο Κώστα Μουτζούρη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ίδρυση των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που προβλέπονται από το Νόμο 4521/2-03-2018 (ΦΕΚ Α΄ 38) και αναφέρονται στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια σε αυτό.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των διετών αυτών  προγραμμάτων σπουδών στις συνθήκες της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας και έθεσε τις υπηρεσίες του, την  γνώση του  και την εμπειρία του στη διάθεση του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης, αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την πρωτοβουλία του, δεσμεύτηκε ότι θα αποτελέσει άμεσο συνομιλητή μόλις ξεκινήσουν οι  διαδικασίες ενεργοποίησης των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.).

Περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Β.Ε.Π. στην Αίγινα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, η ενημερωτική εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ:«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» καθώς και για τις υπηρεσίες που παρέχει στις επιχειρήσεις - μέλη του.
Η υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης των επιχειρήσεων του ΒΕΠ, κα Κλεάνθη Περηφάνου,  δώρισε βιβλίο  με την ιστορία των Επιμελητηρίων στον Δήμαρχο Αίγινας, κο Δημήτρη Μούρτζη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος τη Επαγγελματικής Ένωσης Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας,  κος Γεώργιος Σκαλτσιώτης και η  πρόεδρος του Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας,  κα Αικατερίνη Σαλπέα-Στάθη.

Περισσότερα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του ΒΕΠ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του ΒΕΠ.

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του για υποστήριξη – ανάπτυξη  της εξωστρέφειας και των εξαγωγών  των μελών του, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, με θέμα:

«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»                                          τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 18.00 μ.μ.                           Αίθουσα Συνεδριάσεων του Β.Ε.Π.   (Καραίσκου 111, γ΄όροφος)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
 • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος .
 • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π. - Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
 • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
 • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
 • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις.  
 • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
 • Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.-Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
 • Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
 • Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
 • Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
 • Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
 • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π. - Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς     εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων.
 • Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων.

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερα

Η Επαγγελματική - Τεχνική Εκπαίδευση και η σύνδεση επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Ατικής τα θέματα συζήτησης του Β.Ε.Π. με τον Υφυπουργό Παιδείας

 Στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και σε συνέχεια μίας σειράς ενεργειών - ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Πειραιά και Δυτ. Αττικής για τα ΕΠΑΛ και τη Μαθητεία, βράβευση μαθητών των ΕΠΑΛ που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας-, με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση της Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την παραγωγή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, συνάντηση του Προέδρου και του Διευθυντή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά,  κ.κ.  Ανδριανού Μιχάλαρου και Μιχάλη Γιάγκα,  με τον Υφυπουργό Παιδείας, κο Δημήτρη Μπαξεβανάκη.   

Περισσότερα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ στα Μέγαρα

 Ελανέτ Μέγαρα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» στα Μέγαρα από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Περισσότερα

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ),στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ,για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ:

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

και

«Επιχειρούμε Έξω – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό»

την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Β.Ε.Π. 

Περισσότερα

Έκτακτη ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς Μάνδρας-Ελευσίνας

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με απόφαση του  ΟΑΕΔ, οι εργαζόμενοι, των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους, λόγω ολικής ή μερικής διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσης στην οποία απασχολούνταν, εξαιτίας των πλημμυρών της 15 Νοεμβρίου 2017 στην ευρύτερη περιοχής της Μάνδρας - Ελευσίνας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους μέχρι σαράντα πέντε (45) βασικά ημερήσια επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν 1836/89. 

Όσοι εργαζόμενοι εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και την 31/1/2018, με την υποβολή σχετικού αιτήματος στο αρμόδιο ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ έδρας της επιχείρησης.

 

 

Περισσότερα

Αγιασμός και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά , στις 8 Ιανουαρίου 2018, έγινε ο ετήσιος Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου, την οποία ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, πατήρ Ιωάννης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Σύμβουλοι, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες του ΒΕΠ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ευχήθηκε σε όλους προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και μία καλή και παραγωγική χρονιά.

Περισσότερα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, εκπροσωπώντας το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετείχε στις εργασίες του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, ανέφερε :

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική απαιτεί μια σειρά παρεμβάσεων από όλους τους φορείς και σε όλους τους τομείς. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, από όλους μας. Πρέπει, κυρίως, να θέσουμε προτεραιότητες και ιεραρχήσεις προκειμένου να αλλάξουμε την κατάσταση στην Δυτική Αττική.

Το ΒΕΠ πιστεύει ότι απαιτείται βελτίωση των χρήσεων γης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Περισσότερα

Ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

  Σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αποτελούμενο από 41 μέλη, που προέκυψαν από τις εκλογές στις 03 και 04 Δεκεμβρίου.

    Τα νεοεκλεγέντα μέλη συνήλθαν σε σώμα και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την πλήρωση των λοιπών αξιωμάτων της 7μελούς Διοικητικής Επιτροπής, δεδομένης εκλογής του Προέδρου, κου Ανδριανού Μιχάλαρου, επικεφαλής του Συνδυασμού, που έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

    Ενδεικτικό του κλίματος συνεργασίας που επεκράτησε στην εκλογή των μελών της Διοικητικής Επιτροπής είναι η πρόταση του Προέδρου, κου Μιχάλαρου, να καταλάβει την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ο κος Κωνσταντόπουλος, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή, παρά του ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είχε καταλάβει τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου, ως επικεφαλής του συνδυασμού του.

    Η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΒΕΠ, απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Ανδριανός Μιχάλαρος

Α΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

Β΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας

Γενικός Γραμματέας: Θεόδωρος Ματθιουδάκης

Οικονομικός Επόπτης: Γεώργιος Παπαθανασίου

Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Δημήτριος Φανουργάκης

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Κλεάνθη Περηφάνου

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ" ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συγκροτεί ομάδες-συνεργεία εθελοντών υδραυλικών, τεχνιτών καυστήρων & ηλεκτρολόγων μελών του για συνδρομή στο έργο αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Δυτ. Αττική

      Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους κατοίκους και επιχειρηματίες της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, συγκροτεί ομάδες συνεργείων, από εθελοντές υδραυλικούς, συντηρητές καυστήρων και ηλεκτρολόγους, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κλαδικές ενώσεις της Δυτ. Αττικής και του Πειραιά, για να συμβάλλουν στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών, που υπέστησαν από τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

     Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καλεί τους κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών που επλήγησαν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο και να δηλώσουν τα στοιχεία και τις ανάγκες τους και, παράλληλα, τους επαγγελματίες μέλη του, υδραυλικούς, τεχνίτες καυστήρων και ηλεκτρολόγους, να δηλώσουν στο Επιμελητήριο τη επιθυμία τους να συμμετέχουν στις ομάδες – συνεργεία, ώστε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών.

     Οι κάτοικοι των περιοχών και οι επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ  210 4174 765, 210 4121 298, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, (αρμόδια κα Ε. Γκλεζάκου), για να δηλώσουν τα στοιχεία τους.        

Περισσότερα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά δίπλα στις επιχειρήσεις-μέλη του που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Τους επιχειρηματίες μέλη του που επλήγησαν από τη Βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία και οι πλημμύρες στην Περιφέρεια της Δυτικής Αττικής και, κυρίως, στις περιοχές της Μάνδρας, της Ν. Περάμου, της Ελευσίνας και της ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, καλεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία του ΒΕΠ, να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ώστε το Επιμελητήριο να στείλει άμεσα, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, πραγματογνώμονες για αυτοψία και την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, δήλωσε συγκλονισμένος για το μέγεθος της καταστροφής, που είχε, δυστυχώς, σαν αποτέλεσμα, πέραν των υλικών καταστροφών, να χαθούν και ανθρώπινες ζωές.


«Εκφράζω, κατ, αρχήν, τα θερμά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα στους συναδέλφους που βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε μία στιγμή», τόνισε ο κος Μιχάλαρος, και συμπλήρωσε ότι το Επιμελητήριο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσει.


Τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά μπορούν να απευθύνονται για τη δήλωση των στοιχείων τους, στα τηλ. 210 4174 765 και 210 4121 298, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ από τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά βράβευσε τους μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ Π.Ε. Πειραιά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με εξαιρετική επιτυχία, στον κατάμεστο κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών των ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης.Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνεχάρη το ΒΕΠ για την πρωτοβουλία του – χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά είναι πρωτοπόρο-, να αναδείξει την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Μαθητεία και να τη συνδέσει με την παραγωγή, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία του Υπουργείου με το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «το Υπουργείο Παιδείας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ώστε να απαντά θετικά στον στόχο του ΒΕΠ, να αποτελέσει η Τεχνική Εκπαίδευση επιλογή και όχι ανάγκη. Αυτό θέλει πολλή δουλειά, αν αναλογιστούμε και τις νοοτροπίες που έχουν αναπτυχθεί και την ελληνική κοινωνία, νοοτροπίες που αλλάζουν πολύ αργότερα από τα πράγματα. Το υπουργείο άλλαξε τη δομή των ΕΠ.ΑΛ., εκπονεί νέα προγράμματα και εκδίδει νέα τεχνικά βιβλία, οργανώνουμε ενισχυτική διδασκαλία ενώ ειδική φροντίδα δείχνουμε για το τι θα κάνουν τα παιδιά με την αγορά εργασίας όταν πάρουν το πτυχίο».Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκπαίδευση στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση και τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Ν.4469/2017) 04 και 05 Νοεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΕΠ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 82ης ΔΕΘ

Ο βιοτεχνικός κόσμος περιμένει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα

Δεν περιμένει νέες εξαγγελίες και απλά ευχολόγια!

 

«Εν όψει της 82ης ΔΕΘ, ο βιοτεχνικός κόσμος δεν περιμένει νέες εξαγγελλίες αλλά εφαρμογή ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων στήριξης της ΜΜΕ.
Οι ελληνικές μεταποιητικές ΜΜΕ, παρόλο που η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι προσφέρουν απασχόληση σε σημαντικό αριθμό εργαζόμενων και συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, επισημαίνοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συμμετέχει και στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας επιχειρήσεις μέλη του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ακόμη:

«Άμεση ανάγκη είναι η εφαρμογή βασικών αλλαγών καθώς και κατάλληλων στρατηγικών, οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Με τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές ( φορολογία, ασφαλιστικό, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ρευστότητα, μείωση, τουλάχιστον, της γραφειοκρατίας, ακατάσχετο λογαριασμό ) και εφαρμόζοντας άμεσα και δραστικά τις κατάλληλες στρατηγικές (αναπτυξιακό σχεδιασμό ), παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι ελληνικές ΜΜΕ της μεταποίησης έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση, όπως και να πετύχουν περαιτέρω ανάπτυξη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιβίωση και η λειτουργία των ΜΜΕ της μεταποίησης είναι πολύ σημαντική. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να καταβάλουν το μάξιμουμ των προσπαθειών τους με σκοπό την υποστήριξή τους.

Οι ΜΜΕ του μεταποιητικού κλάδου και όχι μόνο καθημερινά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα για να επιβιώσουν. Οι εξαγγελλίες και η επικοινωνιακή πολιτική δεν αρκούν, δεν δίνουν λύσεις.

Η Βιοτεχνία αναμένει ενέργειες άμεσης προστασίας των κλάδων της, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, γιατί η Παραγωγή αποτελεί διέξοδο από την κρίση».

«Εύχομαι», κατέληξε, «και είναι ευχή όλης της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, οι συμμετέχοντες στην 82η ΔΕΘ, να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να έχουν ουσιαστικές επαφές και συμφωνίες και, επιτέλους, η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει την απαρχή της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας».

περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-30, έτους 2017

από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

 

Από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-30, έτους 2017, που έχει προκηρύξει ο Ο.Α.Ε.Δ., υλοποιεί, ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών, επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με επιλεγμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα εν λόγω προγράμματα αφορούν εργαζόμενους και επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό ΛΑΕΚ του Ο.Α.Ε.Δ., χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης. Τα προγράμματα είναι διάρκειας 32 ωρών και πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας. Οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δε σημειώσουν καμία απουσία.

Δεδομένου ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Ο.Α.Ε.Δ. τα αντίστοιχα τμήματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επικοινωνήσουν με τα κατωτέρω αναφερόμενα ΚΕΚ, που συνεργάζονται με το Β.Ε.Π., προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή:

- ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΑΠΟΨΗ»

Διεύθυνση: Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4629 300 και 210 4618 585

Fax : 210 4619 565 ,e-mail : apopsi@apopsi.gr

 

-ΙΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε.

Διεύθυνση : Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4627 013, e-mail:iris@iris.edu.gr

 

-ΣΑΡΩΝΙΣ Κε.Δι.Βι.Μ.2

Διεύθυνση : Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4629 300, fax: 210 4619 565

e-mail: info@saronis.gr

-ΑΝΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΕ.ΔΙ. ΒΙ.Μ.2

Διεύθυνση : Αραπάκη 6, Καλλιθέα

Τηλ. 210 9513 626

Fax : 210 9513 431

e-mail :info@e-anodos.gr

 

-“ACADEMY SKILLS” ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Διεύθυνση : Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Ελευσίνα

Τηλ. : 210 5561 671, 210 5542 909

Fax : 210 5542 928

e-mail : info@academyskills.gr

 

-CONSUL – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε.

Διεύθυνση : Μακρυγιάννη 43, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4920 777, 210 4900 705, 210 4919 360

Fax : 210 4921 381

e-mail :xl@consulkek.gr

 

-HONESTY ΕΠΕ-ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διεύθυνση : Θηβών 152 & Παπάγου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4920 777, fax : 211 7700 669

e-mail : athina @ honesty . gr

 

-TASEIS-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2

Διεύθυνση : Διστόμου 7-9 & 34ου Συντ/τος Πεζικού, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4118 241, 210 3310 240

Fax : 210 4128 464

e-mail :info@taseisped.gr

 

-ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ2 «01 elearning » Γ. Προίσκος

Δ/νση: Μιαούλη 13, Μέγαρα

Τηλ. 22960 23580, κιν. 6951 222875

e-mail: 01 elearning . priskos @ gmail . com

 

-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΚ Α.Ε.

Διεύθυνση: Στρατηγού Μακρυγιάννη 43, 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4932 705, fax: 210 4934 273

E-mail: athina@kekeee.gr

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Β.Ε.Π.

Τηλέφωνα : 210 4174 765, 210 210 4176 147

Αρμόδιος : Ε. Τσόλα- Γκλεζάκου

e-mail: press@bep.gr, info@bep.gr

περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων που αναγνωρίζονται ως Ελεύθερα Τελωνειακά Συγκροτήματα και διαδικασία απαλλαγής από Φ.Π.Α. για τις πρώτες και βοηθητικές ύλες που παραλαμβάνουν οι επιχειρήσεις στα πλαίσια εκτέλεσης των εργασιών τους.
Προσέγγιση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων από ουκρανική εταιρεία συμβούλων - Κίνδυνος εξαπάτησης

περισσότερα

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Π. ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Σε νέα τεχνολογική εποχή περνούν τα Επιμελητήρια προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη τους και ανοίγοντάς τους έτσι εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων προσφέρει στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης.

περισσότερα

Σημαντικές συναντήσεις της Επιμελητηριακής Αποστολής του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στην Ολλανδία

ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ

Την 20μελή Επιμελητηριακή Αποστολή του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία του Ολλανδικού Επιμελητηρίου στο Ρότερνταμ οι κ. Jamie Bakker και Cor Bekker, Σύμβουλοι Διεθνούς Εμπορίου, οι οποίοι παρουσίασαν τη δομή και οργάνωση του Επιμελητηρίου σε όλη τη χώρα, καθώς και τις δραστηριότητές του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ιδιαίτερα θέματα συζήτησης απετέλεσαν οι προοπτικές και προκλήσεις του θεσμού καθώς και οι σημαντικότερες δράσεις του Επιμελητηρίου προς όφελος των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών η υποστήριξη νέων επιχειρήσεων, η καινοτομία, η δικτύωση, οι διεθνείς συναλλαγές, το ψηφιακό εμπόριο καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Βασικό πυλώνα της δράσης του Επιμελητηρίου αποτελεί η τήρηση του γενικού μητρώου επιχειρήσεων.

Στην Αποστολή συμμετέχουν, εκτός του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια Φωκίδος, Λέσβου, Βοιωτίας, Αργολίδος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εφοδιαστών Πλοίων, καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Βόλου και Αλεξανδρούπολης.

περισσότερα

Αθώοι οι Βυρσοδέψες που κατηγορήθηκαν για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Αθώους κήρυξε τους οκτώ βυρσοδέψες το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς,με την υπ΄ αριθμ. ΑΜ 5194/2017 απόφαση, που είχαν κατηγορηθεί για πράξη ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος .

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Βυρσοδεψών Ελλάδος κος Νικόλαος Στρατής μετά την ολοκλήρωση της δίκης δήλωσε :

« Ευχαριστούμε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά που στάθηκε δίπλα μας σε αυτή τη διαδικασία, η οποία ταλαιπώρησε τους επιχειρηματίες του κλάδου που προσπαθούν να επιβιώσουν παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος γενικότερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΒΕΠ, κο Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της δίκης, για την στήριξη και συμπαράσταση του που μας παρείχε»

περισσότερα

Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην εποχή του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ)

 

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων δημοσιότητας και πληροφόρησης που υλοποιούνται από το Poseidon Med II με θέμα : «Ο ρόλος του Ελληνικού ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην εποχή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου – ΥΦΑ», τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π., στην οποία ήταν ομιλητής ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος .

περισσότερα

Σε επαναλειτουργία η πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς I» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος


Με αφορμή την ολοκλήρωση της επισκευής της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I», η οποία ήταν σε αργία από τον Απρίλιο του 2016 λόγω λήξης πιστοποιητικών και θα εξυπηρετεί πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202 μ. μήκος, 31 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων, ο Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε :


«Είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία της πλωτής δεξαμενής Περάματος «Πειραιάς I», που έρχεται να συμπληρώσει τις υπάρχουσες υποδομές για την ενίσχυση των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, καθώς οι αυξημένες ανάγκες θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις απασχόλησης, που ο χειμαζόμενος κλάδος έχει τόσο πολύ ανάγκη.


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά παρακολουθεί με ικανοποίηση τις εξελίξεις που αναμένεται να δώσουν ανάσες ζωής τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής».

περισσότερα

Συμμετοχή του Β.Ε.Π. στην 82η Δ.Ε.Θ.

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις μέλη του Β.Ε.Π.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην 82η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 09-17 Σεπτεμβρίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΒΕΠ, αξιοποιώντας τη συνεργασία της ΚΕΕΕ με την ΔΕΘ ΑΕ, παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής δωρεάν, όσον αφορά τον χώρο, σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου, με μόνη υποχρέωση- επιβάρυνση το κόστος ενοικίασης του εξοπλισμού, που ανέρχεται στα 17,00 ευρώ ανά τ.μ. πλέον ΦΠΑ. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν, τηρώντας τις, εκ του νόμου, προβλεπόμενες διαδικασίες να διαθέσουν τα προϊόντα τους προς πώληση.

Σημειώνεται ότι στην 82η ΔΕΘ θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Κίνα.

Το ΒΕΠ προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του, που επιθυμούν να συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο, να αποστείλουν Δήλωση Συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, στη διεύθυνση : press@bep.grή στο fax: 210 4179 495.

Πληροφορίες στο τηλ. 2104174765 (κα Ε. Γκλεζάκου).

περισσότερα

Απολογισμός Σεμιναρίου για τις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων στο Β.Ε.Π.

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, ώρα 18.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Β.Ε.Π. , το σεμινάριο με θέμα :

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΠΩΛΗΣΕΩΝ & MARKETINGRETAIL - B2C / TIPS

Το σεμινάριο διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης ( Κ.ΕΠ.Α. Α.Μ.Κ.Ε.) και τη Διεθνή Εταιρεία Συμβούλων Ανάπτυξης Manager's Office.

περισσότερα

Εντυπωσιακή η τελετή καθέλκυσης του νεότευκτου πλοίου ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ στο Πέραμα

Σε μία λαμπρή, εντυπωσιακή τελετή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 η καθέλκυση του αμφίπλωρου, Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ», νηολογίου Πειραιά, στο Ναυπηγείο «Αφοι Κανέλλου ΕΠΕ», στο Πέραμα.

περισσότερα

Απλούστευση και προτυποποίηση των Διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Θεάτρων και Κινηματογράφων.

Υπουργική Απόφαση 16228/2017 (ΦΕΚ 1723 Β΄ /18-05-2017)

περισσότερα

Υποβολή γνωστοποίησης οικονομικών δραστηριοτήτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Ν. 4442/2016)

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπονται από τον Ν. 4442/2016.

Οι οικονομικές δραστηριότητες , στις οποίες αναφέρονται οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις , και υπόκεινται στη διαδικασία της γνωστοποίησης είναι:

-Μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

-Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων αυτών που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων

-Τουριστικά καταλύματα και κολυμβητικές δεξαμενές, που λειτουργούν εντός αυτών.

Σημειώνεται ότι από την 06η/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Παρατίθενται αναλυτικά η σχετική Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Οδηγός έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων με τη διαδικασία της γνωστοποίησης και ο Οδηγός για τα στελέχη που θα παραλαμβάνουν την γνωστοποίηση.

ΩΕΔ3465ΧΙ8-ΓΤΧ Εγκύκλιος για τη λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος Γνωστοποιήσεων Ν.4442-2016

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

περισσότερα

Παρουσίαση του Οργανισμού Enterprise Greece και των δυνατοτήτων που προσφέρει για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, στο ΒΕΠ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, Αίθουσα Συνεδριάσεωντου Β.Ε.Π., για την παρουσίαση τουΟργανισμού EnterpriseGreece, αρμόδιου φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο την προβολή της χώρας μας, ως σημαντικού στρατηγικού εταίρου παγκοσμίως.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΒιοτεχνικούΕπιμελητηρίου Πειραιά κου Ανδριανού Μιχάλαρου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Οργανισμό Enterprise Greeceγια τη συνεργασία, τόνισε την σημασία των εξαγωγών και ότι η επιλογή της ιδανικής στρατηγικής εξωστρέφειας είναι γεγονός μείζονος σημασίας για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό στις νέες αγορές.

περισσότερα

Παράταση εγγραφής, καταχώρισης και συμπλήρωσης εκθέσεων στο Η.Μ.Α.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιάενημερώνει τα μέλη του ότι παρατείνεται η εγγραφή, η καταχώριση και η συμπλήρωση των εκθέσεων αποβλήτων και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2017, με καταληκτική ημερομηνία την  20η Ιουλίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι υπόχρεοι μπορούν να συμβουλευτούν το εγχειρίδιο με τις Οδηγίες Χρήσης του ΗΜΑ και τις Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις (FAQ) σχετικά με το ΗΜΑ (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων).

Οι χρήστες του ΗΜΑ μπορούν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς την ηλεκτρονική διεύθυνση: wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr 
Λειτουργεί επίσης τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στους αριθμούς 210-8653150, 210-8643630 & 210-8644346.

περισσότερα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης εγγραφής στα Μητρώα του Κανονισμού Ξυλείας για τους εμπόρους ξυλείας

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ. αρ. 155096/268/24.4.2017 απόφαση, παρατείνεται έως τις 30-06-2017, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης από τους υπόχρεους εγγραφής στα Μητρώα του Κανονισμού Ξυλείας, στην αρμόδια περιφερειακή αρχή όπου έχουν την έδρα τους.

Με την νέα παράταση αναστέλλονται οιδιαδικασίες επιβολής του διοικητικού προστίμου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. 134627/5835/23.12.2015 που άρχισαν και βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι τις 2-5-2017.   

περισσότερα

Συμφωνία WIN-WIN μεταξύ ΚΕΕΕ και «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» για τα Πνευματικά δικαιώματα

Δελτίο Τύπου

Συμφωνιτικό Συνεργασίας

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΖΕΣΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μαζικής εστίασης ότι η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προτίθεται, στο αμέσως επόμενοχρονικό διάστημα, να διενεργήσει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια «Ζεστών μεσημεριανών σχολικών γευμάτων για μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

περισσότερα

Πρωτοβουλία του Β.Ε.Π. για ένταξη του κλάδου Αλουμινοκατασκευαστών στις Σχολές Μαθητείας

Πρωτοβουλία του Β.Ε.Π. για ένταξη του κλάδου Αλουμινοκατασκευαστών στις Σχολές Μαθητείας

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για τη σύνδεση της παραγωγής με την τεχνική εκπαίδευση , πραγματοποίησε σύσκεψη την Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 10.00 π.π. στα γραφεία του ΒΕΠ, Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, με σκοπό να εξετασθεί το θέμα απορρόφησης - απασχόλησης μαθητών από εταιρείες του κλάδουτων αλουμινοκατασκευών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο διευθυντής του ΒΕΠ, Μιχάλης Γιάγκας, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, ο Σύμβουλος του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ηρακλής Πλιάκης και ο εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κος Δημήτριος Σωπίκης.

περισσότερα

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ Κ.Υ.Α. ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΜΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ Κ.Υ.Α. ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΜΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Την έκπληξή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων για τον τρόπο που πληροφορήθηκε το σχέδιο της υπό έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία αλλάζει άρδην τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών μίας Στάσης για τη σύσταση εταιρειών, με επιστολή της στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, παρεμπιπτόντως, το σχέδιο της υπό έκδοση ΚΥΑ με θέμα: «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»

Η έκπληξη έγκειται τόσο στο γεγονός ότι δεν κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, αν και είναι ο πρωτεργάτης της υλοποίησης και καθιέρωσης του Γ.Ε.ΜΗ. και της Υ.μ.Σ., όσο και σ’ αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενό της.

Ειδικότερα μέσω των ρυθμίσεων επιχειρείται:

 1. Να μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ. αρμοδιότητες και εξουσίες που την μετατρέπουν σε αποκλειστικό και κυρίαρχο όργανο για τη λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. Κάτι σαν Υπερυπουργό ….

 2. Να μετατραπεί η ανωτέρω διεύθυνση σε απόλυτο κριτή των πάντων, να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, χρηματικά πρόστιμα, πειθαρχικές ποινές. «…. Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις….». Μόνο ποινικές ευθύνες δεν καταλογίζουν αντικαθιστώντας και τα αρμόδια Δικαστήρια.

 3. Να αποδυναμωθεί ακόμη περαιτέρω ο ρόλος του Εποπτικού Συμβουλίου, αναθέτοντας τις εναπομείνασες αρμοδιότητες στην ανωτέρω Διεύθυνση.

 4. Να πιστοποιεί και να ελέγχει η ανωτέρω υπηρεσία τους χρήστες ή χειριστές - αρμοδιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου. Αλήθεια, την ανωτέρω υπηρεσία ποιοι θα την ελέγχουν;

 5. Να χαρίσουν τίτλους ιδιοκτησίας του διαδικτυακού τόπου του ΓΕΜΗ.»

 

περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΝΟΕΣ»

Στα πλαίσια των περισσότερο από 50 εκδηλώσεων, με επίκεντρο τη θάλασσα και τη ναυτιλία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, της μεγάλης γιορτής για τον Πειραιά, τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στον Πειραιά, διοργανώνεται η Έκθεση Ζωγραφικής – Κεραμικής, «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΝΟΕΣ». Από την Ομάδα Τέχνης «ΤΕΡΨΙΣ».

Στην Έκθεση συμμετέχει και η δική μας Άννα Γκλεζάκου, με μία σειρά από εκπληκτικά έργα ζωγραφικής και κεραμικής, αποδεικνύοντας ότι, παράλληλα, με την επαγγελματική της δραστηριότητα, τα καταφέρνει θαυμάσια και με την ενασχόλησή της με την τέχνη.

Διάρκεια της Έκθεσης: 24 - 28 Μαίου 2017

Τετάρτη-Παρασκευή : 18.30 – 20.30

Σάββατο-Κυριακή : 11.00 – 20.00

Στην Αίθουσα Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Σαρωνικού – Μαρίνα Ζέας.

περισσότερα

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας με την οποία καθορίζονται οι κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται

Καθορισμός κατηγοριών επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται σε εγκατάσταση POS βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

 Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας με την οποία καθορίζονται οι κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται, εντός τριών μηνών, να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016.

περισσότερα

Ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής ΕκπαίδευσηςΗμερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, σε συνεργασία με το ΊδρυμαΕυγενίδου,το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕκαι τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά με θέμα:

«Ο βιοτεχνικός κόσμος του ΠΕΙΡΑΙΑ συνομιλεί με την τοπική & ευρύτερη κοινότητα της Τεχνικής-Επαγγελματικής εκπαίδευσης για το κοινό μέλλον»

 

Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο τουΒιοτεχνικούΕπιμελητηρίου Πειραιά, κο Ανδριανό Μιχάλαροο οποίος αφού ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία το ΊδρυμαΕυγενίδου, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕκαι τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά, αναφέρθηκε στη σημασία της τεχνικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε:

«Η ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική συνθήκη εξόδου της χώρας από τα αδιέξοδα της κρίσης, με αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, επομένως και με ανάσχεση της ανεργίας που πλήττει ιδίως τη νεολαία μας.

Πρέπει να δοθεί στην τεχνική εκπαίδευση η αξία που της αρμόζει με ουσιαστικές αλλαγές που θα προωθηθούν.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να δούμε ένα βίντεο που μας έχει παραχωρήσει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης και που μέσα σε ελάχιστο χρόνο δείχνει τη συνεισφορά της βιοτεχνίας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Η τεχνική εκπαίδευση ήταν ανέκαθεν ένας τομέας που ενδιέφερε τις μικρές επιχειρήσεις της μεταποίησης διότι ακριβώς στις τάξεις των τεχνικών επαγγελματικών σχολών συνέρεε ένα σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, που αργότερα δημιουργούσε ή στελέχωνε τις μικρές επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη από την αγορά και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια ποιοτική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων μπορεί να αναδεχθεί μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες και τα παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων να είναι οι επόμενοι που θα υποστηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας η οποία και αποτελεί διέξοδο από την κρίση».

 

Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί:

 • Από τον κο Λεωνίδα Δημητριάδη - Eυγενίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Eυγενίδου, ο οποίος υπογράμμισε ότι

«το Ίδρυμα Ευγενίδου διαχρονικά θεωρεί πολύ σημαντικό πυλώνα της Κοινωνίας και της Οικονομίας την Τεχνική και Επαγγελματική ή όπως θα έλεγαν πολλοί σήμερα την Τεχνολογική Εκπαίδευση».

«Οι 15.000 ενεργές επιχειρήσεις-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά», πρόσθεσε ο κ. Ευγενίδης, «στηρίζονται στην επιχειρηματικότητα, αλλά πρωτίστως στην σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε αυτές, η συμβολή στην επαρκή εκπαίδευση των οποίων, αλλά και στην επιμόρφωσή τους, υπήρξε διαχρονικά ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης του Ιδρύματος Ευγενίδου από συστάσεώς του».

περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ 28Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Στον Πειραιά, σήμερα 28 Μαρτίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 μ.μ., συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μετά την αναγγελία του θανάτου του Ανδρέα Μπελέκα, Β΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου μας, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, και αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος, ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ

-Να διατυπώσει τη θλίψη του για την απώλεια του Ανδρέα Μπελέκα, Β΄ Αντιπροέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, θέση από την οποία, επί σειρά ετών, τίμησε και προσέφερε στην επιχειρηματική κοινότητα.

-Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

-Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

-Να αργήσουν οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία.

-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

 

Για το Δ.Σ. Β.Ε.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ

περισσότερα

Ενημερωτική Εκδήλωση στο Β.Ε.Π. με θέμα : «Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΕ για Επενδύσεις και Ανάπτυξη»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν πολλά μέλη του ΒΕΠ και ενδιαφερόμενοι επενδυτές, την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΕ για Επενδύσεις και Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και συνδιοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων, το Δήμο Πειραιά και την υποστήριξη της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά, ο ΕΔΣ Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κος Πέτρος  Κόκκαλης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κος Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει την πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ», με 51 χρόνια καθημερινής παρουσίας στον ενημερωτικό «στίβο» της Αττικής, να αναδείξει μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο του Τύπου και γενικότερα των ΜΜΕ, διοργανώνοντας μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση για τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Με την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη δράσεων που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και τις πληγές των συνανθρώπων μας αποτελούν μια σύγχρονη αναγκαιότητα ικανή να φέρει ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας, μετέχει στην κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων αλλά και κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, κυρίως όμως, όσους ενδιαφέρονται να στείλουν ένα ανώνυμο ή επώνυμο μήνυμα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00 στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Σωτήρος Διός και Καραΐσκου).

περισσότερα

Εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Η.Μ.Α.) μετά και την 28η Φεβρουαρίου 2017

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (Η.Μ.Α.) ότι η διαδικασία εγγραφής και καταχώρισης θα είναι διαθέσιμη και μετά το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου 2017.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την ενεργοποίηση της διαδικασίας συμπλήρωσης και υποβολής των Εκθέσεων Αποβλήτων.

Οι χρήστες του ΗΜΑ θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς την ηλεκτρονική διεύθυνση wrm.helpdesk@prv.ypeka.gr .

Ακόμη, λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στον αριθμό 210-8653150.

περισσότερα

Παρουσίαση Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Αρχείο Παρουσίασης Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

Κατεβάστε το αρχείο

περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για το « Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) » στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους ενδιαφερομένων βιοτεχνών πραγματοποιήθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΒΕΠ (Καραίσκου 111, γ΄όροφος), η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα :«Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)»

περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο Β.Ε.Π. για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

Με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία πλήθους μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Δυνατότητες χρηματοδότησης ΜΜΕ μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου» , με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Λόη Λαμπριανίδη, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Β.Ε.Π.

περισσότερα

Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.Απόφαση - Προϋποθέσεις χορήγησης

περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ H.M.A

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Η.Μ.Α.)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Κατηγοριοποίηση σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑ/οικ. 37674/10-08-2016 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2471 Β’ )

περισσότερα

Λειτουργία επιχειρήσεων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων ως Ελεύθερα Τελωνειακά Συγκροτήματα

Θετική για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων του κλάδου της ναυπηγοεπισκευής και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Επενδύσεων να τροποποιηθεί το άρθρο 39, του Ν. 2960/2001 (ΦΕΚ 265 Α΄), «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», αναφορικά με τη λειτουργία Επιχειρήσεων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων, ως Ελεύθερα Τελωνειακά Συγκροτήματα.

Με την απόφαση αυτή παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου να απαλλάσσονται από Φ.Π.Α. για τις πρώτες και βοηθητικές ύλες, που προορίζονται για την κατασκευή πλοίων και η απαλλαγή ή η καταβολή του Φ.Π.Α. να κρίνεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ναυπήγησης.

περισσότερα

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Σε μία λιτή εκδήλωση, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά , στις 25 Ιανουαρίου 2017, έγινε ο ετήσιος Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου, την οποία ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, πατήρ Ιωάννης.

περισσότερα

Συνάντηση ΒΕΠ με τον Δήμαρχο Πειραιά κο Γιάννη Μώραλη σχετικά με το θέμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης

Την Τέταρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση του Προέδρου και αντιπροσωπείας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με τον Δήμαρχο Πειραιά, κο Γιάννη Μώραλη, στα γραφεία του Δήμου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και τις αναπτυξιακές προοπτικές των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Πειραιά.

περισσότερα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΒΕΠ με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Enterprise Greece

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, για στήριξη των ΜΜΕ μελών του, με έμφαση στην εξωστρέφεια, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Δ.Σ. της Enterprise Greece  κο Χρήστο Στάικο, στα γραφεία του Οργανισμού.

Το ΒΕΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Α’ Αντιπρόεδρος, κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθυντής κος Μιχάλης Γιάγκας και οι Ειδικοί Σύμβουλοι κος Γιώργος Χαλόφτης και κα Ευδοκία Μαυρομμάτη.

περισσότερα

Συνάντηση της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Π. Κουρουμπλή

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κο Ανδριανό Μιχάλαρο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, κο Γ. Κωνσταντόπουλο, τον Οικονομικό Επόπτη, κο Θεόδ. Ματθιουδάκη και τον Διευθυντή, κο Μιχάλη Γιάγκα, την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Το θέμα τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΒΕΠ, δεδομένου ότι το σύνολο, σχεδόν, των επιχειρήσεων του κλάδου είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών, την 28η Δεκεμβρίου 2016, της αγοράς γραφείων, με δικούς του πόρους, στον 4ο όροφο, του επί της οδού Καραίσκου 111, ακινήτου, πάνω από τον όροφο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. 

περισσότερα

Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά υπενθυμίζει στους αρτοποιούς - μέλη του ότι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια τελωνειακή αρχή του Πειραιά, για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ( ΕΦΚ ) πετρελαίου κίνησης, μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2017.

περισσότερα

Λειτουργεί το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.Υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση επιχειρήσεων και οργανισμών

Παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία για την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση επιχειρήσεων και οργανισμών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Ταυτόχρονα, παρατείνεται η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016, μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης(“Υποστήριξη”). Πρόκειται για online ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου καταχωρούνται ηλεκτρονικά (με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, Δήμων και Οργανισμών) στοιχεία για το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων, καθώς και για τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

περισσότερα

Επιτάχυνση διαδικασιών αποπληρωμής των επενδυτών και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ ΣΕΣ ζήτησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποπληρωμή των επενδυτών και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, ζήτησε με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά από τον αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας, κο Αλ. Χαρίτση.

περισσότερα

Σεμινάριο Εξαγωγών - Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας (cluster) στο Β.Ε.Π.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πιλοτικό Σεμινάριο  με  θέμα : «Εξαγωγές - Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας (cluster)», που συνδιοργάνωσαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και η Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας-Κορυδαλλού & Πέριξ, στο πλαίσιο των Δράσεων του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Πειραιά , την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.Ε.Π. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "OPEN INNOVATION & BLUE GROWTH"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο με, με τίτλο «OpenInnovation & BlueGrowth», το οποίο συνδιοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, ως εταίρος στο πρόγραμμα OPENiSME, και το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι. Πειραιά), την Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016, στο κτίριο Αμφιθεάτρων του ΑΤΕΙ.

περισσότερα

Αρχίζει μέσα στο Δεκέμβριο 2016 η χρηματοδότηση για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ

περισσότερα

Έλλειψη στρατηγικής και προβλήματα σχεδιασμού τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

Καθημερινά ακούμε για την ανάπτυξη που έρχεται καθώς και τα κοινοτικά κονδύλια, που υπάρχουν αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ρευστότητα, δηλαδή, προς αξιοποίηση, απ’ όσους επιθυμούν να επενδύσουν, αλλά που κανείς δεν μπορεί τελικά να αξιοποιήσει γιατί ο κρατικός μηχανισμός κινείται με απίστευτα αργούς ρυθμούς.

περισσότερα

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Με στόχο την προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς πόρους, την τεχνολογική αναβάθμιση, τη διαμόρφωση μιας νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας (branding), τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης, τη μετακίνηση στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας για την παραγωγή πιο σύνθετων προϊόντων, την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και εν τέλει την εξασφάλιση καλύτερης θέσης της χώρας στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας, ενεργοποιήθηκαν, και είναι σε εξέλιξη η υποβολή προτάσεων, τα τέσσερα από τα οκτώ καθεστώτα του νόμου και συγκεκριμάνα, τα αναφερόμενα σε : «Γενική Επιχειρηματικότητα»,«Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού», «Νέες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» και «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους».

Προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων  για τα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»  έως 20 Δεκεμβρίου 2016 και αντίστοιχα, για τα άλλα δύο, δηλαδή τις «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» και τις «Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους» έως  28 Απριλίου 2017.

περισσότερα

Παρακράτηση τελικών δόσεων ενισχύσεων στους δικαιούχους από προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-2013 έναντι οφειλών προς το δημόσιο

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση ΕΣΠΑ 2007-2013 και κατά συνέπεια την ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσιά του με την καταβολή των τελικών δόσεων ενισχύσεων, οι δικαιούχοι πρέπει να γνωρίζουν οτι για την καταβολή ενισχύσεων ΕΣΠΑ καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σύμφωνα και με τις διατάξεις της Α.Υ.Ο.1109893/6234/0016/24.11.1999 (ΠΟΛ.1223/24.11.1999, ΦΕΚ 2134 B').

Η Φορολογική Ενημερότητα θα πρέπει να είναι για είσπραξη χρημάτων από φορείς Κεντρικής Διοίκησης.

περισσότερα

Από 1ης/01/2017 σε ισχύ το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ)

ο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώνεται υποχρεωτικά, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), η ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση των στοιχείων επιχειρήσεων που παράγουν απόβλητα ή πραγματοποιούν εργασίες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν υπό περιβαλλοντικούς όρους ή υπό περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, σε συμμόρφωση με το Α’ μέρος του Ν. 4014/2011 (Α' 209), καθώς να καταθέτουν τις ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων του εδαφίου γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 11 της κοινής υπουργικής απόφασης 13588/725/2006, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της κοινής υπουργικής απόφασης 8668/2007,ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) τίθεται σε υποχρεωτική λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2017.

περισσότερα

Αδήλωτη άσκηση οικονομικής & επιχειρηματικής δραστηριότητας & φοροδιαφυγή πλήττουν τις νόμιμες επιχειρήσεις

«Ο ρόλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά είναι συμβουλευτικός προς την Πολιτεία με έναν από τους κύριους στόχους του την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όσων ελάχιστων υγιών επιχειρήσεων έχουν απομείνει ακόμη να λειτουργούν νόμιμα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. κος Ανδριανός Μιχάλαρος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να προκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των προέδρων και των μελών των διοικήσεων των κλαδικών φορέων – μελών του Επιμελητηρίου (Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συνδέσμων, κλπ.).

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα σημαντικά θέματα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης άσκησης οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, δύο φαινόμενα που εξελίσσονται ραγδαία στην διάρκεια των τελευταίων ετών, ελέω και της κρίσης, τα οποία όμως επηρεάζουν βαθιά αρνητικά όσες νόμιμες επιχειρήσεις έχουν απομείνει στον τόπο, οι οποίες δίνουν μια άνιση μάχη για να κρατηθούν όρθιες. Τονίσθηκε, επίσης, ότι καθοριστικές είναι οι επιπτώσεις και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ 12/10/2016

Ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων, από ενδιαφερόμενους επενδυτές και νέους επιχειρηματίες, για την υπαγωγή προτάσεων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο (4399/2016).

περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που στόχο έχει να συμβάλλει στην εξέλιξη της καινοτομικής ικανότητας μικρότερων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτυχθούν μέσω της νέας διαδικασίας «Ανοικτή Καινοτομία» για συνεργασίες κυρίως μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων.

περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ) ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης στον Πειραιά, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στη συνεδρίασή του, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, σε συνεργασία με την Πολιτεία και φορείς της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο την δυναμική και διαχρονική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης και των συνακόλουθων κρίσιμων προβλημάτων που σημάδεψαν την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας.


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης (Κ.Ε.Α.) Πειραιά φιλοδοξεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η δραματική μείωση της ρευστότητας και του κέρδους των επιχειρήσεων, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας. Η αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, θα επιδιωχθεί με την πολύτιμη πρακτική στήριξη ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων χορηγιών, την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων, των κρατικών μηχανισμών στήριξης, καθώς και απευθείας χρηματοδοτήσεων από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.

περισσότερα

Συμψηφισμός επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές στα Τελωνεία

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δίνονται οδηγίες και καθορίζεται η εσωτερική διαδικασία για τη διενέργεια συμψηφισμού επιστροφών Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ., με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων.


Πρόκειται για δυνατότητα, που έχει προβλεφθεί νομοθετικά με το άρθρο 11 του ν.3943/2011.


Για τη διενέργεια του συμψηφισμού τελωνειακών οφειλών με απαιτήσεις από επιστροφές ΦΠΑ, πρέπει ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει το σχετικό αίτημα κατά τη διενέργεια του εκτελωνισμού των προϊόντων στο Τελωνείο και να ενημερώσει την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. (ΠΟΛ. 1124)

περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕΚ 1-25, ΕΤΟΥΣ 2016

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι με την υπ΄αριθμ. 2437/20-09-2016 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων για υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-25, έως και την 17η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τους εκπαιδευτικούς φορείς που συνεργάζεται το Β.Ε.Π. προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

περισσότερα

Δυναμική η παρουσία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμική παρουσία καταγράφει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π.), με δικό του περίπτερο στο οποίο φιλοξενούνται και επιχειρήσεις – μέλη του, από διάφορους κλάδους της βιοτεχνίας.

περισσότερα

Έναρξη Υλοποίησης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25, έτους 2016 από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

ο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016, που έχει προκηρύξει ο Ο.Α.Ε.Δ., υλοποιεί, ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με επιλεγμένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα εν λόγω προγράμματα αφορούν εργαζόμενους και επιδοτούνται κατά 100% από το λογαριασμό ΛΑΕΚ του Ο.Α.Ε.Δ., χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης. Τα προγράμματα είναι διάρκειας 32 ωρών και πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας. Οι συμμετέχοντες αποζημιώνονται με το ποσό των 160€, εφόσον δε σημειώσουν καμία απουσία.

Δεδομένου ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σύστημα του Ο.Α.Ε.Δ. τα αντίστοιχα τμήματα έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επικοινωνήσουν με τα κατωτέρω αναφερόμενα ΚΕΚ, που συνεργάζονται με το Β.Ε.Π. προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή:

 

- ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΑΠΟΨΗ»

Διεύθυνση: Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4629 300 και 210 4618 585

Fax : 210 4619 565 ,e-mail : apopsi@apopsi.gr

 

-ΙΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε.

Διεύθυνση : Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4627 013, e-mail: iris@iris.edu.gr

 

-ΣΑΡΩΝΙΣ Κε.Δι.Βι.Μ.2

Διεύθυνση : Αντιπλ/ρχου Π. Βλαχάκου 38-40, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4629 300, fax: 210 4619 565

e-mail: info@saronis.gr

 

-ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ¨ΠΥΞΙΔΑ»

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 183, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4014 249, 210 3304 416

Fax : 210 4000 651, 210 3302 460

e-mail : pyxida@kekpyxida.gr

 

-ΑΝΟΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΕ.ΔΙ. ΒΙ.Μ.2

Διεύθυνση : Αραπάκη 6, Καλλιθέα

Τηλ. 210 9513 626

Fax : 210 9513 431

e-mail : info@e-anodos.gr

 

-“ACADEMY SKILLS” ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Διεύθυνση : Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Ελευσίνα

Τηλ. : 210 5561 671, 210 5542 909

Fax : 210 5542 928

e-mail : info@academyskills.gr

 

-CONSUL – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε.

Διεύθυνση : Μακρυγιάννη 43, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4920 777, 210 4900 705, 210 4919 360

Fax : 210 4921 381

e-mail : xl@consulkek.gr

 

-HONESTY ΕΠΕ-ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διεύθυνση : Θηβών 152 & Παπάγου, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4920 777, fax : 211 7700 669

e-mail : athina@honesty.gr

 

-TASEIS-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2

Διεύθυνση : Διστόμου 7-9 & 34ου Συντ/τος Πεζικού, Πειραιάς

Τηλ. : 210 4118 241, 210 3310 240

Fax : 210 4128 464

e-mail : info@taseisped.gr

 

-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Α.Ε.

Διεύθυνση : Μακρυγιάννη 43, Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Τηλ. : 210 4932 705

Fax : 210 4934 273

e-mail : athina@kekeee.gr

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ Β.Ε.Π.

Τηλέφωνα : 210 4174 765, 210 210 4176 147

Αρμόδιος : Ε. Τσόλα- Γκλεζάκου

e-mail: press@bep.gr, info@bep.gr

 

περισσότερα

ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 81Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με θέμα τον συντονισμό ενεργειών για την συμμετοχή και την προβολή των επιχειρήσεων μελών του ΒΕΠ, που δήλωσαν συμμετοχή στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη, 10/08/2016.

περισσότερα

Εγγραφή εργοδοτών στο ΟΠΣ – ΣΕΠΕ για απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης

περισσότερα

Παρατάθηκε η προθεσμία εγγραφής στα Μητρώα του Κανονισμού Ξυλείας

περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ ΣΤΟ Β.Ε.Π.

Μία σειρά από δράσεις σε εξέλιξη και τις προτεραιότητες της Οικονομικής Διπλωματίας για την τόνωση της εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων αφενός και της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας αφετέρου, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Δημήτριος Μάρδας , στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την 27η Ιουλίου 2016, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με θέμα «Επενδυτικές Εξαγωγικές ευκαιρίες».

περισσότερα

25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε.).

To 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων (Ο.Σ.Υ.Ε), πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των επιμελητηριακών υπαλλήλων από όλη την χώρα, όπου κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Ε. Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα όπως: Η επικείμενη τροποποίηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, το διαμορφούμενο Νέο Περιβάλλον για τα Επιμελητήρια και τους Επιμελητηριακούς Υπαλλήλους μετά την εφαρμογή του Γ.Ε.ΜΗ., η έλλειψη προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας, η έκβαση της εφ' άπαξ παροχής, η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων, διάφορα Υπαλληλικά θέματα, καθώς και τα εξαγγελθέντα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων.


Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Ε. κος Μιχάλης Γιάγκας ανέλυσε στους συνέδρους το αποτέλεσμα της Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για την Υπηρεσία μιας Στάσης που πραγματοποίησε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από 6 Απριλίου μέχρι 4 Μαΐου 2016 και στο οποίο έλαβαν μέρος 506 άτομα.Με ποσοστά που ξεπερνούν το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα, αποδείχθηκε ότι ο βαθμός ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ΥμΣ των Επιμελητηρίων είναι υψηλότατος, τα δε Επιμελητήρια θεωρούνται ο κατάλληλος φορέας για την εξυπηρέτηση των Επιχειρήσεων ως ΥμΣ.

περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΒΕΠ ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην 81Η ΔΕΘ.

 

Στο πλαίσιο αυτό το ΒΕΠ και η ΚΕΕΕ σε συνεργασία με την ΔΕΘ ΑΕ παρέχει την δυνατότητα δωρεάν διάθεσης του ίχνους εδάφους (12 τ.μ.)για ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μέλη των Επιμελητηρίων με μόνη υποχρέωση- επιβάρυνση το κόστος ενοικίασης του εξοπλισμού που ανέρχεται στα 17,00 ευρώ ανά τ.μ. πλέον ΦΠΑ.

 

Προσκαλούμε λοιπόν τις επιχειρήσεις μέλη του ΒΕΠ να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να δώσουν το παρόν σε έναν θεσμό που είναι ταυτισμένος με την επιχειρηματική εξωστρέφεια και την προβολή προς το ευρύ κοινό.

Επισυνάπτεται ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ την οποία μπορείτε να στείλετε στο ΒΕΠ στο e-mail: press@bep.gr η στο φαξ: 2104179495, το αργοτερο μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.

Πληροφορίες:2104174765 Κα Γκλεζάκου Εφη.

περισσότερα

Παράταση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013

ΤΟ Β.Ε.Π. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013

περισσότερα

Παράταση Προγραμμάτων

ΤΟ Β.Ε.Π. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

περισσότερα

ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΟ Β.Ε.Π. ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII» στο Πέραμα

Παρουσία πλήθος κόσμου, εργαζομένων και εκπροσώπων των συνεργατών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ΕΥΒΟΪΚΟΣ VIII Ν.Ε., της οικογένειας Τσώκου, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 23η Μαίου 2016, η καθέλκυση του αμφίπλωρου, Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII», νηολογίου Πειραιά, στο Ναυπηγείο «Αφοι Κανέλλου ΕΠΕ», στο Πέραμα.

Στην τελετή καθέλκυσης του νέου πλοίου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και Μιχάλης Γιάγκας, αντίστοιχα και ο Σύμβουλος ΒΕΠ, κος Γεώργιος Παπαμανώλης.

περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΠ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΥΛΕΙΑΣ

Υποχρέωση εγγραφής στα Περιφερειακά Μητρώα Εκμετάλλευσης και Εμπόρων Δυτικής Αττικής, των υπόχρεων μελών σας που διαθέτουν ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού Ξυλείας της ΕΕ [Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 995/2010 - (European Union Timber Regulation - EUTR)

Από τη Δ/νση Δασών Δυτ. Αττικής μας ενημερώνουν ότι οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική, τα οποία έχουν ως αντικείμενο της εμπορικής τους δραστηριότητας το εμπόριο ξυλείας (κατεργασμένης και ακατέργαστης), και συναφών ειδών, την εισαγωγή και το χονδρεμπόριο ξυλείας, το εμπόριο (χονδρικό και λιανικό) καυσόξυλων, και στερεών καυσίμων γενικότερα π.χ. πέλετ, υλοτομικές εργασίες, ξυλουργεία και μονάδες κατασκευής επίπλων, παλεττών και ξύλινων ειδών π.χ. κορνίζες κλπ, εμπορικών αντιπροσώπων - μεσολαβητών στη πώληση ξυλείας, μονάδων κατασκευής παρκέτων, εμπόριο ξύλινων μέσων συσκευασίας, χάρτου και χαροπολτού κ.λ.π. ,

(Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου)

είτε ως φορείς εκμετάλλευσης είτε ως έμποροι, υποχρεούνται να εγγραφούν στα Περιφερειακά Μητρώα Εμπόρων και Φορέων Εκμετάλλευσης Δυτ. Αττικής, εξ αιτίας της θέσης σε εφαρμογή του ΚΑΝ (ΕΕ), αριθμ. 995/2010.

Η προθεσμία εγγραφής (ατελώς) στα Μητρώα λήγει την 28η Ιουνίου 2016. Μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα (700 ευρώ).

Για περισσότερες πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα μέλη του Επιμελητηρίου μας μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Δασών Δυτ. Αττικής (Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων), Παλληκαρίδη 19-21, Αιγάλεω, τηλ. 210 5908 977, fax : 21- 5316 149 (αρμόδιος κος Σωτ. Καρπούζας)

περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Με την επιτυχημένη ημερίδα, με θέμα «Παρουσίαση των τεσσάρων προγραμμάτων ΕΣΠΑ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016, στις Σπέτσες, ξεκίνησε η «εξόρμηση» της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην Περιφέρεια, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και τις παρεχόμενες αναβαθμισμένες υπηρεσίες από το Επιμελητήριο. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, το Δήμο Σπετσών και Κλαδικούς Φορείς.

περισσότερα

Παράταση προθεσμιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

Την αναγκαιότητα παράτασης των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των ενδιαφερομένων στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, επεσήμανε σε επιστολή του, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καθυστέρηση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αφού από τα προγράμματα τίθεται ως κριτήριο επιλεξιμότητας το δηλωθέν εισόδημα για το φορολογικό έτος 2015.

Ο Πρόεδρος ΒΕΠ, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, τονίζει ότι πρέπει να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους και αιτείται παράταση πλέον του μηνός, αφού οι δηλώσεις διαρκούν το λιγότερο τέσσερεις μήνες.

περισσότερα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΣΑ

Σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά , απονεμήθηκαν, σε ανέργους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΟΠΣΑ, της Δράσης με τίτλο «Πρωτοβουλία για την Απασχόληση στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά», τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, στα γνωστικά αντικείμενα : Προσωπικό Ασφαλείας – Φύλαξης Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS CODE).

περισσότερα

Εγκρίθηκε από την Γ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. η ρύθμιση οφειλών των Ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων χρηστών της Ν/Ζ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της εξέφρασε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε. να εγκρίνει, σχετικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων, τη ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών προς την εταιρεία, επιχειρήσεων δραστηριοποιουμένων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Με πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Επιμελητηρίων Αττικής, για την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης υποστήριξης των προσφύγων και των υποδομών που τους φιλοξενούν, στην Αττική. Εκτός του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη και του Γεν. Γραμματέα Βασίλη Λιαμέτη, στη σύσκεψη συμμετείχαν:

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Περικλής Διακουμάκος, ως και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Νίκος Μαυρίκος.

 

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους, από πλευράς Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ο Σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Αντ. Παπαδεράκη, κος Μιχάλης Μυτιλινάκης και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, κα Αγγελική Λεβέντη.

περισσότερα

«Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για την ανακούφιση των προσφύγων»

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά, η οποία απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Φίλωνος 79-81, στον Πειραιά, 2ος όροφος.

περισσότερα

Κοπη Πιτας Ε.Ε.Π.- Β.Ε.Π. 2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 15/02/2016 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά σε κοινή εκδήλωση, η κοπή της πίτας του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε το Λιμενικό Σώμα – Λιμενική Ακτοφυλακή, στο πρόσωπο του αρχηγού του, αντιναυάρχου ΛΣ Αθανάσιου Αθανασόπουλου, για την κοινωνική προσφορά του στην διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού θέματος, αλλά και για το σύνολο της προσφοράς του και τις εξαιρετικές πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας που χαρακτηρίζουν τη δράση του. Τιμήθηκαν επίσης και οι απόμαχοι της εργασίας / συνταξιούχοι, διατελέσαντες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων.

περισσότερα

Δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων του κλάδου Λαϊκής Τέχνης στα πλαίσια του Νέου ΕΣΠΑ.

περισσότερα

Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς

περισσότερα

«Συνάντηση ΠΑΣΟΚ - Επιμελητηρίων Αθήνας - Πειραιά, ΜμΕ»

Συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά και στελέχη του κινήματος πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, με Αντιπροσωπεία των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας  - Πειραιά, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων των Επιμελητηρίων με τα πολιτικά κόμματα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κρίση που μαστίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία, με έμφαση στις ασκούμενες πολιτικές και ειδικότερα σε προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το αναπτυξιακό.

 

Από πλευράς Επιμελητηρίων συμμετείχαν και οι κ.κ.: Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά & Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (Insuleur) και  Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέθεσαν την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από 7 χρόνια κρίσης και σκληρών μέτρων, σημειώνοντας ότι έφτασαν στα όριά τους και αν δεν αναστραφεί η κατάσταση και δεν ασκηθούν πολιτικές αναζωογόνησης και ανάκαμψης της οικονομίας, το μέλλον τους είναι ζοφερό. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται με την κατάσταση αδυναμίας πληρωμών φόρων και εισφορών, την αδυναμία να συνεχίσουν να τηρούν τη ρύθμιση των οφειλομένων και φυσικά με το κλείσιμο ή τη φυγή στο εξωτερικό για όσες αυτό είναι δυνατό. Τα νέα βάρη με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αν τελικά επιβληθούν, θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα πολλών από αυτές. Κατέθεσαν δε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.

περισσότερα

«Συνάντηση ΠΑΣΟΚ - Επιμελητηρίων Αθήνας - Πειραιά, ΜμΕ»

Συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά και στελέχη του κινήματος πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, με Αντιπροσωπεία των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας  - Πειραιά, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων των Επιμελητηρίων με τα πολιτικά κόμματα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κρίση που μαστίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία, με έμφαση στις ασκούμενες πολιτικές και ειδικότερα σε προβλήματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το αναπτυξιακό.

 

Από πλευράς Επιμελητηρίων συμμετείχαν και οι κ.κ.: Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά & Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (Insuleur) και  Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εξέθεσαν την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από 7 χρόνια κρίσης και σκληρών μέτρων, σημειώνοντας ότι έφτασαν στα όριά τους και αν δεν αναστραφεί η κατάσταση και δεν ασκηθούν πολιτικές αναζωογόνησης και ανάκαμψης της οικονομίας, το μέλλον τους είναι ζοφερό. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται με την κατάσταση αδυναμίας πληρωμών φόρων και εισφορών, την αδυναμία να συνεχίσουν να τηρούν τη ρύθμιση των οφειλομένων και φυσικά με το κλείσιμο ή τη φυγή στο εξωτερικό για όσες αυτό είναι δυνατό. Τα νέα βάρη με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αν τελικά επιβληθούν, θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα πολλών από αυτές. Κατέθεσαν δε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.

περισσότερα

Συνάντηση Επιμελητηρίων Αθηνών – Πειραιά, ΜμΕ με «Το Ποτάμι»

Συνάντηση αντιπροσωπειών των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών – Πειραιά και μικρομεσαίων επιχειρηματιών με το πολιτικό κίνημα «Το Ποτάμι», πραγματοποιήθηκε την Δεύτερα 1η Φεβρουαρίου 2016 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, πάνω σε όλα τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με κύρια έμφαση στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στο αναπτυξιακό.

  Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Επικεφαλής του κινήματος κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο βουλευτή, κ. Χάρη Θεοχάρη, και πολλά στελέχη.

Από πλευράς Επιμελητηρίων συμμετείχαν οι κ.κ.: Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά & Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. (Insuleur) και ΑνδριανόςΜιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Επίσης παραβρέθηκαν πολλά μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.

περισσότερα

Απόφαση της Επιτροπής έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών σχετικά με την σύσταση Ειδικών Υποεπιτροπών ανά Πιστωτικό Ίδρυμα και το ημερήσιο εγκριτικό όριο έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη και Πιστωτικό Ίδρυμα.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Διαδικασίες εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστών (Ν. 3551/2007)

    Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά υπενθυμίζει στα μέλη του ότι, σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 4, του Ν. 3551/2007 (ΦΕΚ 76 Α΄/02-04-2007) ,  «Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, επισκευής, μετατροπής και συντήρησης πλοίων», οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο οφείλουν να προσκομίζουν στη Γεν. Δ/νση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (Τμήμα χορήγησης αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων), εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, άλλως διαγράφονται από το Ειδικό Μητρώο.

  Επισημαίνεται ότι η εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της ισχύος της εγγραφής των επιχειρήσεων στο Ειδικό Μητρώο.

  Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 213 1602 183 (αρμόδιος κος Νικ. Τσάμης)

 

 

περισσότερα ››
ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

 ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά υπενθυμίζει στα μέλη του ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ126/ΦΕΚ 227/2012 ¨Οι περιοδικές επιθεωρήσεις των εγκαταστάσεων, που λειτουργούν νόμιμα με Υπεύθυνη Δήλωση ή με άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, πραγματοποιούνται από τους Επιθεωρητές κάθε 5 έτη.¨

περισσότερα ››
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

 

 

 

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά η εκδήλωση με θέμα:

 «Επιτυχημένη πρόσβαση Ελληνικών επιχειρήσεων στη Γερμανική αγορά»                  

 την Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Β.Ε.Π. 

περισσότερα ››
Αισιόδοξη προοπτική για την μη επιβολή ΦΠΑ στις Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες

Με τη διαβεβαίωση εκ μέρους του αναπλ. Γενικού Γραμματέα Εσόδων κου Ιωάννη Μπάκα ότι δεν θα θιγούν από την πιθανή επιβολή ΦΠΑ οι εν εξελίξει ευρισκόμενες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες για τις οποίες έχουν υπογραφεί συμβόλαια ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών και στην οποία μετείχαν εκτός του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας και του αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, κου Αλεξιάδη, εκπρόσωποι των πλοιοκτητών και οι κ.κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Γεώργιος Παπαμανώλης και Μιχάλης Γιάγκας, Πρόεδρος, Σύμβουλος και Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αντίστοιχα.

περισσότερα ››
Εποικοδομητική συνάντηση ΒΕΠ με την Υφυπουργό Βιομηχανίας κα Θεοδώρα Τζάκρη

Τη διαβεβαίωση ότι θα αντιμετωπισθεί θετικά το αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιάγια τη διατήρησητου ισχύοντος καθεστώτος για την απαλλαγή από ΦΠΑ στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, τουλάχιστον για τις εν εξελίξει εργασίες, για τις οποίες υπεγράφησαν συμβόλαια, απεκόμισε, μεταξύ άλλων, η αντιπροσωπεία του Β.Ε.Π. , στην καθ’ όλα θετική συνάντησή της με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη.

περισσότερα ››
3Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ Ο.Σ.Υ.Ε.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 3Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Ε. 

Τροποποίηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας  με συνεργασία Πολιτείας, Διοικήσεων και εργαζομένων

Με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία, πραγματοποιήθηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2015, η 3η Συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων της χώρας, με θέμα:

«Το Εμπορικό Μητρώο και ο ρόλος των Επιμελητηρίων στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή και αιτία την εκφρασμένη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού να προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.

περισσότερα ››
Συνάντηση Β.Ε.Π. με τον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κο Γιάννη Κούβαρη

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση  αντιπροσωπείας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κο Ανδριανό Μιχάλαρο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κο Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθυντή κο Μιχάλη Γιάγκα με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π., κο Γιάννη Κούβαρη. 

περισσότερα ››
Καταστροφικές οι επιπτώσεις από μία πιθανή επιβολή ΦΠΑ στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες

     Τις καταστροφικές επιπτώσεις στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις που θα έχει το ενδεχόμενο της επιβολής ΦΠΑ στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, επεσήμανε σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κο Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κο Γ. Σταθάκη, τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κο Τρ. Αλεξιάδη και την Υφυπουργό Βιομηχανίας, κα Θ. Τζάκρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

περισσότερα ››
ΤΟ Β.Ε.Π. ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Στο Οικονομικό Φόρουμ του Ευρωεπιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στις 14-16 Οκτωβρίου 2015, συμμετείχε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κο Ανδριανό Μιχάλαρο (στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου κο Richard Weber)

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ εξετάσθηκαν διεξοδικά τρεις ενότητες που αφορούσαν:

-Καινοτόμες επιμελητηριακές δραστηριότητες και υπηρεσίες

-Αναμόρφωση του επιμελητηριακού επιχειρηματικού μοντέλου

-Νέες Δεξιότητες Διοίκησης Επιμελητηρίων

περισσότερα ››
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. Με το πρόγραμμα αυτό επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΚοινΣΕΠ που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μεταξύ 1-1-2015 και 31-8-2015, προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις θέσεις, καθώς και νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και μέλη ΚοινΣΕΠ πρώην άνεργοι, που έκαναν έναρξη επιτηδεύματος μεταξύ 1-1-2014 και 31-8-2015, ώστε να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους.

περισσότερα ››

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter