Παρουσίαση του Προγράμματος Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα

 

       Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαίου 2013, παρουσία πολλών επιχειρηματιών, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα», που διοργανώθηκε από το ΒΕΠ σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ (Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία).

      Το πρόγραμμα στόχο έχει την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν σε περιοχές Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα, δεδομένου ότι θα λειτουργούν σε οργανωμένους χώρους, καθώς και στην αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες μεταποιητικές επιχειρήσεις εντός αστικού ιστού ή σε άλλες ακατάλληλες περιοχές ή σε περιοχές όπου επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, του άρθρου 75, του Ν. 3982/2011.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Α΄ Αντ/δρος ΒΕΠ, κος Γ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε :  «……. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας , το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Πάρκα.

…….Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι το πρόβλημα της συνύπαρξής τους με κατοικίες. Η απότομη επέκταση της κατοικίας έφερε και φέρνει πολλές φορές σε αντιπαράθεση τους κατοίκους με τους βιοτέχνες. Αυτή η προβληματική σχέση δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη βιοτεχνία………….

       Η μετεγκατάστασή μας αποτελεί λύση στο πρόβλημα.         Προγράμματα σαν αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα συμβάλλουν αναμφίβολα προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να γίνει γνωστό σε όλο τον βιοτεχνικό κόσμο….»

     Στη συνέχεια έγινε γενική αναφορά στο πρόγραμμα από την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, κα Μαρία Κιάνα για να συνεχίσει, με την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος η κα Μαρία Γώγολου, στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ. Διευκρινίσεις και στοιχεία επί του προγράμματος παρεσχέθησαν από τον Δ/ντή Ανάπτυξης, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά , κο Ρουσέττο  Λειβαδάρο. Οι ομιλητές απάντησαν σε πολλές και εύστοχες ερωτήσεις των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών  και τόνισαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

parousiasi-programmatos

                                                                                                       

 

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter